Είθισται τέλη Μαΐου να γίνεται ο απολογισμός στα περισσότερα πρωταθλήματα, όπως και στα δικά μας, κυρίως στο λαοφιλέστερο ποδόσφαιρο. Τι έφταιξε, τι θα γίνει με τις μεταγραφές, ποιοι θα μείνουν κτλ…

Όμως, ο φετινός Μάιος έχει άλλα χαρίσματα, άλλη αίγλη και μεγάλο ενδιαφέρον.

Λες και είναι το τελευταίο επεισόδιο μιας συναρπαστικής σειράς στο Netflix. Και λίγα γράφω…

Ξεκινώντας από τα μπασκετικά και το λιγότερο ‘’απίθανο’’ σενάριο.

Με την αίσθηση ότι η πιθανότητα για έναν Ελληνικό (Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός) τελικό την Κυριακή να μην είναι τόσο μικρή όσο αποτυπώνουν οι προβλέψεις και οι αποδόσεις, αυτό από μόνο του έχει μια ξεχωριστή αξία.

Ο εξωφρενικά βελτιωμένος – σε σχέση με τα τελευταία χρόνια – εξάστερος Παναθηναϊκός και ο συμπαγής και συνεπής στα Final 4 Ολυμπιακός, θα διεκδικήσουν την Παρασκευή την πρόκριση τους στον τελικό της Euroleague, κάτι που το βλέπω πιθανό. Δεν ξέρω πόσοι το περίμεναν στην αρχή της χρονιάς, υποθέτω λίγοι. Aν μη τι άλλο ένα ιστορικό – αν γίνει – ματς.

Στα ποδοσφαιρικά:

Ένας ΠΑΟΚ που κατέκτησε την κούπα ξεκινώντας σαν 4ο φαβορί, έκανε το 4/4 στις τελευταίες αγωνιστικές με… κερασάκι το διπλό ‘’Βικελίδης’’ την τελευταία αγωνιστική, μια σεζόν.

Με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να ξεκινούν με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις, με τους δύο πρώτους να μονοπωλούν τα προγνωστικά στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Συγγνώμη, αλλά ποιος το έγραψε αυτό το σενάριο;

Το αποκορύφωμα, ένας Ευρωπαϊκός τελικός (Ολυμπιακός – Φιορεντίνα) για Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Το νεοσύστατο Conference δεν έχει την αίγλη του Europa League, δεν ‘’αγγίζει’’ καν εκείνη του Champions League, όμως είναι ένας Ευρωπαϊκός τελικός. Άλλωστε, δεν εκπροσωπείται η χώρα μας κάθε χρόνο σε τελικούς, τουναντίον.

Για την συγκυρία της Opap Arena τι να πει κανείς… Ακόμα ένα σενάριο με συναρπαστικό φινάλε όπου το ‘’περιτύλιγμα’’ αυτό διαμορφώνει συνθήκες ακόμα πιο σπάνιες, που δεν ξέρω πότε θα ξαναδούμε.