Προκαλεί ο Ράμα…με τις δήθεν αλλαγές των επιθέτων

Συνεχίζει να προκαλεί την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κατηγορώντας αυτή τη φορά – σε ομιλία του στο Μιλάνο- τους Έλληνες, ότι επέβαλλαν στους Αλβανούς που διέμεναν στη χώρα να αλλάξουν το όνομά τους. Σύμφωνα με το Himara.gr, ο Έντι Ράμα κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα στη συγκέντρωση με Αλβανούς μετανάστες, στο Μιλάνο της γειτονικής Ιταλίας, ότι επιβλήθηκε στους Αλβανούς στην Ελλάδα να αλλάξουν το όνομά τους.
“Αδέρφια, έλαβα πολλά μηνύματα από Αλβανούς στην Ιταλία μετά τον κοκκινόμαυρο χορό στην καρδιά της Ελλάδας. Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, μου είπαν όταν ήρθα στο Μιλάνο, δεν πρέπει να ξεχάσω ότι υπoφέρατε και εσείς” ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.”Έμοιαζε σχεδόν σαν να νιώθατε αποκλεισμένοι από μια κούρσα ιστορικών πόνων, σχεδόν να ζηλεύετε το γεγονός ότι τα τρομερά βάσανα των Αλβανών της Ελλάδας καθιστούν την επίπονη ιστορία των Αλβανών στην Ευρώπη και την αποδοχή τους πιο ηρωική…” προσέθεσε.

Σε μια ακόμη πρόκληση, ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε: “Εσείς οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματά σας, υποχρεωτικά και ευρέως όπως συνέβη τραγικά σε εκατοντάδες και χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας στην Ελλάδα, για έναν μόνο και έγκυρο λόγο, τον οποίο όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά”.

Λίγες ώρες πριν, όπως κατήγγειλε η ομογενειακή οργάνωση “Ομόνοια”, ο Ράμα φέρεται να εκβίασε τους πολίτες ελληνικής καταγωγής να μην αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες και ότι “μοιράζει τίτλους ιδιοκτησιών για οικίες Χειμαρριωτών”.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – Ομόνοια ανέφερε ότι ο Ράμα σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Χειμάρρα μοίρασε ορισμένους τίτλους ιδιοκτησιών για οικίες Χειμαρριωτών και κάλεσε τους κατοίκους να μην αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες, διότι δεν είναι προς το συμφέρον τους.