Σε μεγάλη αναταραχή όλη η χώρα, διαδηλώνουν και παραπονιούνται συνεχώς, λες και κάποιοι, έχουν κατέβει από έναν άλλο πλανήτη και τους φαίνεται παράξενο.

Να υπενθυμίσω σε όλον αυτό το λαό που αντιδράει,  ότι η  κυβέρνηση, εκλέχτηκε με αυτοδυναμία,  δεν έχει κλείσει ούτε χρόνο ακόμα. Τα πιο πολλά προβλήματα από αυτά υπήρχαν. Ασχέτως αν κάποιοι με πονηριά, έκαναν πως δεν τα έβλεπαν, γιατί νόμιζαν ότι βρίσκονται συνεχώς στο απυρόβλητο και θα έχουν συνεχή κάλυψη. Πού ήταν αυτοί οι εργατοπατέρες εισοδηματίες συνδικαλιστές τότε που έταζαν ανώγεια και κατώγεια και τα χαϊβάνια από κάτω τους χειροκροτούσαν τρώγοντας σανό. Πού ήταν όλοι αυτοί όταν έπαιρναν τα αρπαχτικά των Fans, τα σπίτια του κοσμάκη για λίγες χιλιάδες ευρώ με την βοήθεια αξιωματούχων πολιτικών τύπου Πάτση.

Πού ήταν όταν ξεπουλούσαν την ενέργεια και το ηλεκτρικό ρεύμα σε ιδιωτικές εταιρείες.

Οι πολιτικοί έχουν κάνει την δουλειά τους καλά, έχουν μαζέψει γερό κομπόδεμα εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις και πολλά δεκάδες ακίνητα και βίλες με μηδαμινή φορολογία. Όμως έχουν καταφέρει με νόμο την πολιτική ασυλία για όλα. Ανεξαιρέτως αν το ελληνικό σύνταγμα μας λέει για ισονομία και ισοπολιτεία. Αυτοί έχουν ασυλία, για τα Τέμπη, για το Μάτι, για τις πλημμύρες στην Θεσσαλία και στα Μέγαρα για τις  υποκλοπές Prendator, για το ξεπούλημα της Μακεδονίας και για πολλά άλλα που έχω κουραστεί να γράφω.  Μέχρι και για το πρόσφατο νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που και εκεί μας λένε παράτυπα για ομόφυλα  ζευγάρια γιατί αυτό σημαίνει ίδια φυλή και χειραγωγούν εντέχνως την Ελληνική γλώσσα, άλλο το ΦΥΛΟ δηλαδή άντρας η γυναίκα και άλλη η φυλή.  Όλα αυτά για να μην χαλάσουν το χατίρι των δικών τους ανθρώπων που ηγούνται σε κόμματα και κάποιοι άλλοι είναι σύμβουλοι πρωθυπουργού και από την θέση τους ασκούν μεγάλη επιρροή.

Τα τρία μεγάλα πολιτικά κόμματα χρωστάνε ένα δισεκατομμύριο ευρώ την ίδια στιγμή που το  χρέος της χώρας είναι τριπλάσιο από τα 117  δισεκατομμύρια ευρώ όταν μπήκαμε στα μνημόνια  και οδεύει ολοταχώς για τετραπλάσιο ύψους 408 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μας λένε ότι έχουμε μεγάλη ανάπτυξη στην χώρα και οι πολίτες πηδάνε στα σκουπίδια να βρούνε να φάνε.

Οι ιδιωτικές εταιρείες χρεώνουν όσο θέλουν και κόβουν συνεχώς τις παροχές ρεύματος γιατί ο κόσμος δεν έχει χρήματα να πληρώσει.

Σπίτια  χωρίς ρεύμα ανά την Ελλάδα και έχουν μείνει ακόμα στα χέρια πολιτών, γιατί τα πιο πολλά τα έχουν πάρει  τα Fans  και μένουν  άστεγοι στα παγκάκια και σε σπηλιές και στην καλύτερη περίπτωση όπως την οικογένεια στην Κόρινθο που έμεναν στην χωμάτινη σπηλιά ωσάν την εποχή των σπηλαίων, όπως και ο τίτλος των ανησυχιών μου αυτών. Εποχή των σπηλαίων, που δεν είναι και μακριά εδώ που τα λέμε, από την υπάρχουσα τεταμένη κατάσταση στην χώρα μας. Καλομελέτα και έρχεται που λέει ο λαός και πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει, κάτι για το οποίο αντεύχομαι.

Ο κόσμος θα φτάσει να καταφύγει στα βότανα, γιατί τα φάρμακα και οι υπηρεσίες  στα νοσοκομεία θα είναι είδος πολυτέλειας.

Δεν βλέπω στον ορίζοντα προκοπή, βρισκόμαστε στο γκρεμό που κάποιες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών μας οδήγησαν με τους χειρισμούς τους και κάποιοι άλλοι, όλους αυτούς τους ψήφισαν και έχουν την ίδια ευθύνη.   Ήδη η αρχή έχει γίνει, κάποιοι υψηλόβαθμοι πολιτικοί προετοιμάζονται για την εποχή των σπηλαίων και σκληρίζουν σαν πίθηκες και έπεται συνέχεια.

Κλείνοντας θέλω  με απόλυτη ειλικρίνεια να ξεκαθαρίσω, ότι σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να κινδυνολογήσω άδικα για κάτι που δεν συμβαίνει και έχω πολλαπλά διασταυρώσει και ερευνήσει.  Από την πρώτη στιγμή που  άρχισα να αρθρογραφώ, δεσμεύθηκα απέναντι σας, να γράφω δίκαια, αντικειμενικά και χωρίς πολιτικές ταμπέλες και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, ακόμα και αν στεναχωρώ κάποιους.

*Ο Ηλίας Παλιεράκης είναι αρθρογράφος-στιχουργός