Στους Κουνάβους ο Φραγκίσκος Παρασύρης για το Φεστιβάλ «Έλτυνας Γη»

Στο φεστιβάλ «Έλτυνας Γη», στους Κουνάβους, συμμετείχε ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους της Τοπικής Κοινότητας, μέλη των Τοπικών Φορέων, παραγωγούς και εκθέτες.

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης συνεχάρη θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουνάβων, τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας, τους παραγωγούς, τους εκθέτες, τους εθελοντές και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση και την επιτυχία της διοργάνωσης.

Το «Έλτυνας Γη» αποτελεί μια σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία που αναδεικνύει την παράδοση, την κρητική γαστρονομία, τα προϊόντα της κρητικής γης και τον πλούτο της τοπικής παραγωγής, δημιουργώντας παράλληλα έναν χώρο συνάντησης, επικοινωνίας και εξωστρέφειας για την τοπική κοινωνία.

Σε δήλωσή του ο Φραγκίσκος Παρασύρης ανέφερε:

«Το “Έλτυνας Γη” είναι κάτι περισσότερο από ένα φεστιβάλ. Είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι όταν οι άνθρωποι ενός τόπου συνεργάζονται, μπορούν να δημιουργήσουν θεσμούς πολιτισμού, εξωστρέφειας και ανάπτυξης που αφήνουν πραγματικό αποτύπωμα.

Στους Κουνάβους συναντώνται η παράδοση, η κρητική γη, η παραγωγή, η γαστρονομία και, πάνω απ’ όλα, οι ίδιοι οι άνθρωποι που κρατούν ζωντανή την ταυτότητα του τόπου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, η Τοπική Κοινότητα, οι παραγωγοί, οι εκθέτες και οι εθελοντές αποδεικνύουν ότι ο πολιτισμός δεν είναι μια στατική αναφορά στο παρελθόν, αλλά μια δημιουργική δύναμη που μπορεί να κοιτάζει με αυτοπεποίθηση προς το μέλλον.

Θέλω να συγχαρώ θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουνάβων και όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για τη διοργάνωση. Η προσπάθειά τους αξίζει αναγνώριση και στήριξη. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η τοπική παραγωγή και η πολιτιστική μας κληρονομιά χρειάζονται περισσότερες ευκαιρίες προβολής και σύνδεσης με την οικονομία και την κοινωνία.

Τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν τον δρόμο: με συλλογικότητα, εθελοντισμό και αγάπη για τον τόπο μπορούμε να αναδεικνύουμε την Κρήτη όχι μόνο για όσα κληρονόμησε, αλλά και για όσα δημιουργεί σήμερα.

Εύχομαι το “Έλτυνας Γη” να συνεχίσει να μεγαλώνει, να αποκτά ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να γίνει ένας σταθερός θεσμός για τους Κουνάβους και ολόκληρη την περιοχή».