Πραγματοποιήθηκε η  επιθυμία του Πολωνού γιατρού να γίνει δωρητής οργάνων

Ήταν επιθυμία του ίδιου να γίνει δωρητής οργάνων αλλά και της οικογένειάς του. Έτσι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία της λήψης οργάνων για μεταμόσχευση του 54χρονου γιατρού από την Πολωνία που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ έκανε διακοπές στην χώρα μας και κατέληξε στην ΜΕΘ του Βενιζελείου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας: Ο δότης νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος.

Η Διοίκηση εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά οργάνων, σε συνανθρώπους μας.
Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ, την Αναισθησιολογική κλινική, την ομάδα του Χειρουργείου για την άριστη συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς οργάνων.

Ήπαρ νεφρά και κερατοειδείς

Καθώς και τις Χειρουργικές Ομάδες του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για την αφαίρεση του ήπατος, του Ευαγγελισμού για την αφαίρεση των νεφρών και του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου(Παγνη) για την αφαίρεση των κερατοειδών.

Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ,της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου και της ομάδας συντονισμού μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου.»
Όπως έγραψε το patris.gr Ο 55χρονος Πολωνός , ο οποίος είχε πρόβλημα με την καρδιά του έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Κω ,όπου υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου υπεβλήθη σε επέμβαση στο κεφάλι και συγκεκριμένα κρανιεκτομή και στην συνέχεια στις 30 Ιουνίου έφθασε με αεροδιακομιδή στο Ηράκλειο όπου εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου νοσοκομείου.

Οι αξονικές που έγιναν, έδειξαν διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα.

Πιστοποιήθηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος και ενημερώθηκε η οικογένειά του η οποία ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να γίνει δωρεά οργάνων, επιθυμία που γνώριζαν ότι είχε ο ίδιος.

Η σύζυγος όσο και τα δύο παιδιά του, βρίσκονται στο Ηράκλειο .

Είμαστε ευγνώμονες

«Είμαστε ευγνώμονες στην οικογένεια και μας συγκινεί αληθινά η πράξη της» δήλωσε στο patris.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου Βαγγέλης Βολακάκης.

Πρόκειται για την 3η δωρεά οργάνων που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες στην Κρήτη, καθώς προηγήθηκαν 2 από ασθενείς οι οποίοι νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.