Πολωνός γιατρός  55 χρονών γίνεται δωρητής οργάνων στην Κρήτη

Ζωή με τον θάνατό του δίνει γιατρός-παθολόγος Πολωνικής καταγωγής ,ο οποίος στην διάρκεια των διακοπών του στην Ελλάδα ,έπαθε εγκεφαλικό .

Ο 55χρονος Πολωνός , ο οποίος είχε πρόβλημα με την καρδιά του έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Κω ,όπου υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου υπεβλήθη σε επέμβαση στο κεφάλι και συγκεκριμένα κρανιεκτομή και στην συνέχεια στις 30 Ιουνίου έφθασε με αεροδιακομιδή στο Ηράκλειο όπου εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου νοσοκομείου.

Οι αξονικές που έγιναν, έδειξαν διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα.

Χθες πιστοποιήθηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος και ενημερώθηκε η οικογένειά του η οποία έδωσε την συγκατάθεσή της να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να γίνει δωρεά οργάνων.Η σύζυγος όσο και τα δύο παιδιά του, το αγόρι μάλιστα είναι νοσηλευτής, βρίσκονται στο Ηράκλειο .

Με την σπουδαία ανθρωπιστική πράξη τους, δίνουν το παράδειγμα που μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι .

Ο άνθρωπός τους φεύγει από αυτό τον κόσμο και μάλιστα σε ξένη χώρα, αλλά ο θάνατός του δίνει μια ευκαιρία σε άλλους να ζήσουν και η ευγνωμοσύνη τους σε εκείνον και στην οικογένειά του, θα είναι παντοτινή.