Ισχυρό ψηφοδέλτιο από τη ΝΔ στο Ηράκλειο

3.084

Επίσημα και χωρίς μεγάλες εκπλήξεις ανακοίνωσε χθες η Νέα Δημοκρατία τα ψηφοδέλτια της για όλη τη χώρα, ανακοινώνοντας επίσης τον έναν άνδρα που «κόβεται» στο Ηράκλειο.

Από την τελική λίστα της τοπικής Νέας Δημοκρατίας απουσιάζει τελικά ο γιατρός και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών Αστερουσίων Γιώργος Επιτροπάκης. Ειδικότερα, στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για το Ηράκλειο περιλαμβάνονται οι: Λευτέρης Αυγενάκης, Θεανώ Βρέντζου, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, Γρηγόρης Πασπάτης, Γρηγόρης Ροκαδάκης, Μάξιμος Σενετάκης, Εύα Σημαιάκη, Ανδρέας Στρατάκης, Νικολέτα Σφακιανάκη, Νίκος Τζώρτζογλου και Ελένη Τσαντηράκη – Καρέλη.

Η τελική διαμόρφωση του ψηφοδελτίου, τουλάχιστον αναφορικά με τους άνδρες, φαίνεται πως είχε ολοκληρωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, με τον Γιώργο Επιτροπάκη να αποτελεί, όπως είχε γράψει η «Π», έναν από τους δύο βασικούς υποψήφιους για αποχώρηση, για μια σειρά από λόγους.

Κατ’ αρχάς, ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης, που είχε ακουστεί αρχικά ως υποψήφιος … προς αποχώρηση, ήταν αρκετά δύσκολο να απομακρυνθεί μετά την εκλογική νίκη του και τους περισσότερους από 10.000 σταυρούς που κατάφερε να κερδίσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την παράταξη. Ο Ανδρέας Στρατάκης ήταν επίσης δύσκολο να κοπεί, αφού παράλληλα με τη Θεανώ Βρέντζου υπηρετούν τη λογική της διεύρυνσης, αλλά και έχουν πλήθος ψήφων με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί η Νέα Δημοκρατία.

Ο Γρηγόρης Ροκαδάκης επίσης, που είχε παρουσιαστεί ως σοβαρός «αδύναμος κρίκος», φάνηκε πως δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να «κοπεί» αφού αποτελούσε προσωπική επιλογή του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι, έστω και με καθυστέρηση κάποιων ημερών, οι επίσημοι πλέον υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας τοπικά, έχουν στη διάθεση τους 18 ημέρες για να οργανωθούν και να πείσουν τους ψηφοφόρους, προτού ανοίξουν οι κάλπες της 7ης Ιουλίου. Η Νέα Δημοκρατία ευελπιστεί πως έχει δημιουργήσει για το Ηράκλειο ένα ψηφοδέλτιο νίκης, που μπορεί να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση στο νομό. Βέβαια, όλοι γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο είναι μάλλον δύσκολο να συμβεί, αφού στο Ηράκλειο η Νέα Δημοκρατία, ακόμα και στις πρόσφατες ευρωεκλογές βρέθηκε πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ με πάνω από 8 μονάδες, καταφέρνοντας να φθάσει στο 25%.

Οι υποψήφιοι στους 3 νομούς

Χωρίς εκπλήξεις ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας και στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες της Κρήτης.

Ειδικότερα στην εκλογική Περιφέρεια Λασιθίου, υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία είναι ο νυν βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης και οι Λαγκωνάκη  Μαρία, Παπαβασιλείου Νεκτάριος και Παπακαλούση Μαρία.

Στο Ρέθυμνο, εκτός από τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, υποψήφιοι είναι οι Αγάπη Κακλιδάκη, Νίκος Μαλλιαρός και Άννα Σταματεράκη.

Στα Χανιά εκτός από τη Ντόρα Μπακογιάννη που είχε κάνει γνωστή την πρόθεση της να κατέβει ως υποψήφια στον τόπο καταγωγής της, κατεβαίνουν επίσης οι Βολουδάκης Μανούσος, Διγαλάκης Βασίλης, Κασσελάκης Γιάννης, Στασσινού Χριστίνα – Ελβίρα και Φραγκάκης Δημήτρης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει