Χρήματα χρειάζονται, όχι μικροπολιτικές…

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

585

Οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ χρήζουν μεγάλης και  σοβαρής βελτίωσης.

Γιατί πήγε αντιπροσωπεία του Δήμου στον υφυπουργό Αθλητισμού και μίλησε για τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ χωρίς να ενημερώσει τη διοίκηση του ΕΑΚΗ; Γιατί το ένα, γιατί το άλλο; Αυτά κι άλλα ωραία ακούστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, με τους δημότες να ακούνε και να μην πιστεύουν αυτά που λέγονταν.

Αντί ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ να κοιτάξουν γιατί το Υπουργείο Αθλητισμού έχει υπογράψει έργα πάνω από 2 δισ. σε όλη τη χώρα, γιατί σαν μανιτάρια ξεπετάγονται κολυμβητήρια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (και πολύ σωστά συμβαίνει), γιατί και εδώ δεν μπορεί μία αλλαγή σκεπής του “Λίντο” να γίνει σύντομα, καθόμαστε και κοιτάμε το δάχτυλο κι όχι το δάσος!

Μικροπολιτικά θέματα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν μεταξύ πολιτικών προσώπων, αλλά εδώ το Ηράκλειο δεν έχει σωστές κρατικές εγκαταστάσεις και εμείς αντί να πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση για να καλυτερεύσουν τα πάντα, όλο μιλάμε, όλο τσακωνόμαστε, όλο κατηγορούμε, όλο βλέπουμε φαντάσματα, όλο εκδικούμαστε και πάει λέγοντας. Λοιπόν, για να εξηγούμαστε. Οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ χρήζουν μεγάλης και σοβαρής βελτίωσης.

Τα ποσά που δίνει το κράτος (είτε ως έκτακτη επιχορήγηση είτε αυτά που μένουν από τον προϋπολογισμό των 700.000 ευρώ, μέσα στον οποίο είναι και οι μισθοί των υπαλλήλων) απλώς είναι κάποια μπαλώματα (σαν τα 13 μπαλώματα της Πηνελόπης Κουρτζή). Κάθε διοίκηση του ΕΑΚΗ αυτό κάνει. Μπαλώματα. Για να γίνει όμως ολοκληρωμένη δουλειά, χρειάζονται αρκετά χρήματα ώστε να φτιαχτούν σωστά πολλά πράγματα.

Βλέπετε, είναι και πανάρχαιες οι εγκαταστάσεις και θέλουν γενικό λίφτινγκ. Τα υπόλοιπα είναι απλώς για να χαϊδεύονται αυτιά και για λαϊκή κατανάλωση.

Βέβαια, μέσα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  έγινε γνωστό ότι το μεγάλο κολυμβητήριο Ηρακλείου (αμαρτία μεγάλη) θα μπει σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και μακάρι να κλείσει για όσο χρειαστεί και να φτιαχτούν κι άλλα, όπως αντικατάσταση πλακιδίων με άδειασμα πισίνας (έχει να αδειάσει χρόνια).

Επίσης, τέλος του 2018 θα δημοπρατηθεί η αντικατάσταση του ταρτάν του Σταδίου Ελευθερίας. Μακάρι. Χρήματα για έργα, για βελτίωση συνθηκών άθλησης των παιδιών μας θέλουμε κι όχι κοκορομαχίες. Αυτά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει