Από τις πολλές ειδήσεις που αφορούν ενδοοικογενειακή βία και τείνουν να γίνουν μια μαύρη ρουτίνα.

Στην πραγματικότητα, η υπόθεση Λύτρα έχει και δυσάρεστες προεκτάσεις – πέρα από την αυτονόητη – και αφορά το κομμάτι μιας κοινωνίας που εξαρτάται και ενίοτε τρέφεται από τα κέφια του ισχυρού, του πλούσιου, του διάσημου, κτλ.

Ο Απόστολος Λύτρας είναι δικηγόρος. Ιδιαίτερα προβεβλημένος τα τελευταία χρόνια, είχε εμπλοκή σε μια σειρά από υποθέσεις που κατά διαστήματα συγκέντρωναν τα φώτα της δημοσιότητας.

Από την Ιωάννα Παλιοσπύρου και την Ρούλα Πισπιρίγκου, μέχρι τη μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό και τη σύντροφο του Θέμη Αδαμαντίδη.

Αρκετές υποθέσεις υπεράσπισης θυμάτων βίας στο βιογραφικό του, κι αυτό από μόνο του είναι ένα ξεχωριστό, πολύ σοβαρό, θέμα.

Κατά πόσο ελέγχονται εκείνοι που υπερασπίζονται τα θύματα, κι αυτό δεν αφορά μόνο την συμπεριφορά, τις συναλλαγές, κ.α. του εκάστοτε δικηγόρου.

Παρακάτω: Σύμφωνα με τη δραματική κατάθεση της συζύγου του, ο κ. Λύτρας αποπειράθηκε να συγκαλύψει την έκρηξη της επιθετικότητάς του, αποσπώντας την προκαταρκτική διαβεβαίωση εκ μέρους της κας Πολυζωγοπούλου ότι θα δηλώσει, ψευδώς, ότι τα τραύματά που έφερε στο κεφάλι και στο πρόσωπο προκλήθηκαν, δήθεν, από πτώση της από τις σκάλες. Σκοτάδι.

Δικαίως αναρωτιούνται αρκετοί τι θα γινόταν αν ο γιατρός που εξέτασε την κ. Πολυζωγοπούλου δεν επηρεαζόταν και δεν παρουσίαζε το τι πραγματικά συνέβη.

Πιθανότατα, ο Απόστολος Λύτρας να μην παραδεχόταν μπροστά στις κάμερες την βιοπραγία ενάντια στη σύζυγο του και ούτε θα έλεγε εκφράσεις τύπου ‘’Θα κοιτάξω να δω με ποιόν τρόπο μπορώ να θεραπευτώ’’ , αν ο γιατρός απλά έκανε τα… στραβά μάτια και έτσι θα συνέχιζε το ταξίδι στο σκοτάδι.

Έπειτα, η απόφαση της Ανακρίτριας να αφεθεί ελεύθερος. Όμως, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησαν χθες την πειθαρχική έρευνα για την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα που γνωμοδότησε. Ο λόγος είναι γιατί πρόκειται για ένα βαρύ κακούργημα, το οποίο ομολόγησε ο δράστης.

Και ποιος ξέρεις τι άλλα επεισόδια θα δούμε ακόμα…

Ένα σκοτάδι που μοιάζει βαθύ σε ένα μέρος της κοινωνίας, με τις σκάλες να μοιάζουν ατελείωτες, αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα, κυρίως πρόληψης.