Τα λάθη πάρα πολλά
στον σχεδιασμό από
το περασμένο καλοκαίρι, κόστισαν και μάλιστα πολύ ακριβά…

Μετά από 4 χρόνια αθόρυβης παρουσίας στα… σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ, ο ΟΦΗ επιστρέφει στο χαμηλότερο επίπεδο.

Η ήττα στο κλειστό της Πολίχνης από τον Πήγασο σφράγισε τον υποβιβασμό της ομάδας του Ηρακλείου στην Pre League. Έτσι κι αλλιώς, η αποστολή της στα πλέι άουτ ήταν εξαιρετικά δύσκολη μετά την πολύ άσχημη πορεία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά η παρτίδα δεν ήταν δυνατό να σωθεί παρά την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας τον τελευταίο μήνα.

Τα λάθη πάρα πολλά στον σχεδιασμό από το περασμένο καλοκαίρι, κόστισαν και μάλιστα πολύ ακριβά…

Είχαν γίνει και τα προηγούμενα χρόνια αρκετά όμως ήταν τέτοιες οι συνθήκες που δεν είχαν στοιχίσει…

Το ηρακλειώτικο βόλεϊ κέρδισε δυστυχώς ελάχιστα πράγματα από την τετραετή παρουσία του ΟΦΗ στην κορυφαία κατηγορία.

Μια ομάδα που έφερε στο προσκήνιο η παθολογική αγάπη του Γιάννη Δανδάλη, οι θυσίες του οποίου σε οικονομικό επίπεδο ήταν πραγματικά πολύ μεγάλες.  Σίγουρα δεν κέρδισε φιλάθλους καθώς χρόνο με τον χρόνο, το κλειστό γυμναστήριο στο ΒΑΚ προσέλκυε όλο και λιγότερο κόσμο. Στα τελευταία κρίσιμα φετινά παιχνίδια, η είσοδος ήταν ελεύθερη κι όμως η εικόνα ήταν ίδια και απαράλλαχτη. Για οργανωμένους ας μη μιλήσουμε (ούτε στο μπάσκετ του ΟΦΗ δεν πάνε).

Είναι αρκετά ανεξήγητη αυτή η αποστροφή του κόσμου σε ένα τόσο θεαματικό άθλημα και δε μπορεί να δικαιολογηθεί από την έλλειψη παράδοσης που επί δεκαετίες είχε το Ηράκλειο. Κέρδισε μήπως αθλητές; Σε καμία περίπτωση, αν και αντικειμενικά αυτό ήταν δύσκολο.

Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι Ηρακλειώτες και γενικότερα οι Κρητικοί που φόρεσαν τη φανέλα του ΟΦΗ σε αυτά τα 4 χρόνια της Volley League.

Μονάχα τα παιδιά των ακαδημιών και των σχολείων που κατά καιρούς φιλοξενήθηκαν στις κερκίδες, μπορεί να πει κάποιος ότι κάτι αποκόμισαν και ίσως ορισμένα από αυτά να αρχίσουν τα σερβίς και τις μανσέτες.

Η προσπάθεια πάντως δε σταματάει εδώ. Είναι τόσο μεγάλο το πάθος και το μεράκι του προέδρου που ο ΟΦΗ κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα επιστρέψει. Αρκεί να είναι σοφότερος αυτή τη φορά…