13 Νοεμβρίου 2013: «Αν υπάρξουν απολύσεις και αν καταλήξουμε ότι κάποιοι πρέπει να φύγουν -και αν- βάσει όσων ήδη σας είπα, σας παρακαλώ δεν θέλω να το χρεώνετε στην τρόικα. Αυτές είναι αποφάσεις δικές μου! Μη μου παίρνει τη δόξα η Τρόικα όταν κάνουμε το αυτονόητο. Σας παρακαλώ πάρα πολύ! Έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν».

Τάδε έφη Άδωνις Γεωργιάδης από το πόστο και πάλι του υπουργού Υγείας, ο οποίος 11 χρόνια μετά παραμένει ακλόνητος στη θέση του από τον πρόσφατο ανασχηματισμό για να ολοκληρώσει το έργο του: ν΄ αποτελειώσει το ΕΣΥ και απαξιωμένο πλήρως να παραδοθεί στους ιδιώτες, αφού, όπως λένε όσοι γνωρίζουν από μέσα τα πράγματα, ποτέ δεν ήταν σε χειρότερη κατάσταση από τώρα.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τα «έργα και τις ημέρες» των θητειών του στο Υπουργείο Υγείας; Το «εισιτήριο» που έβαλε στο ΕΣΥ, τις απολύσεις υγειονομικών, το κλείσιμο πέντε νοσοκομείων και όλων των πολυϊατρείων του ΙΚΑ, τα 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο και τη διάλυση  της όποιας Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υπήρχε.

Ήταν αυτός που δήλωνε στην Washington Post, με αφορμή την ιστορία ενός καρκινοπαθή που δεν είχε χρήματα για την θεραπεία του, ότι «ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός αν είσαι σε τελικό στάδιο»!!!

Τελευταίο του επίτευγμα τα απογευματινά χειρουργεία με πληρωμή, με το κόστος για τους πολίτες να κυμαίνεται από 300 ευρώ έως 2.000 ευρώ. Να πληρώνουμε δηλαδή ξανά για ό,τι πληρώνουμε σε εισφορές για να μη περιμένουμε χρόνους ατέλειωτους για να πάρουμε σειρά.

Ένα «γρηγορόσημο» του χειρίστου είδους και κυρίως ανήθικο. Αν τα έχεις πάει καλά, αν όχι και ζεις, όταν μπορεί το σύστημα   παίξε και τζόκερ γιατί είσαι πολύ τυχερός.

Ο υπουργός Υγείας δήλωνε ανερυθρίαστα πριν λίγες ημέρες ότι «τα απογευματινά χειρουργεία είναι μία διέξοδος για κάποιον που αντί να πάει στο ιδιωτικό νοσοκομείο και να δώσει 1.000 ευρώ, πάει στο ΕΣΥ στα απογευματινά χειρουργεία και δίνει 400 ή 500 ευρώ».

Μάλιστα έριξε στους ιθαγενείς και λίγα κρυσταλλάκια λέγοντας «Όταν πάρουμε την έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης, την οποία αναμένω μέσα στο καλοκαίρι, θα μπορούμε να βάλουμε μπρος και τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία» .

Σε πρόσφατη δημοσκοπική έρευνα για το ποιος και τι φταίει για την μεγάλη πτώση  του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές, το θέμα της υγείας δεν υπήρχε καν ως αιτία. Η ακρίβεια και ο γάμος των ομοφυλόφιλων ήταν οι δύο κυριότερες αιτίες.

Με την πρώτη πάω πάσο, μας έχει γονατίσει χωρίς έλεος. Για την δεύτερη ούτε ψύλλος στο κόρφο μας, όσο για την υγεία προφανώς ήταν τελευταία μέσα στην κατηγορία «Άλλο».

Αυτά βλέπουν και συνεχίζουν ακάθεκτοι και ικανοποιημένοι: Το δημόσιο σύστημα υγείας πνέει τα λοίσθια. Ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός υπουργός τα κατάφερε.