Το παρασκήνιο για τη σημαιοφόρο και η…έτοιμη Σάκκαρη που δεν πέρασε

Ένα έντονο παρασκήνιο παίχτηκε για τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς του Παρισιού καθώς έτοιμη να δώσει τη σημαία στη Μαρία Σάκκαρη ήταν η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αν και τελικά αποφάσισε ότι Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Η απόφαση για τον παίκτη της Εθνικής και των Μπακς ήταν ομόφωνη, ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην επελέγη μετά από ψηφοφορία, μαζί με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Μαρία Σάκκαρη.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το Pontiki.gr, το τι προηγήθηκε της ανακοίνωσης έχει πολύ ενδιαφέρον, αφού ακόμη και στην ΕΟΕ, όπως φαίνεται και από το url της είδησης στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, είχαν δεδομένο πως η Σάκκαρη θα ήταν η σημαιοφόρος, πριν τις επίσημες ανακοινώσεις.Σε αντίθεση με τον Γιάννη που εκλέχθηκε ομόφωνα, υπήρξαν διαφωνίες για την Σάκκαρη και τελικά επελέγη η πρωταθλήτρια του βάδην με 16 ψήφους, έναντι οκτώ της Ελληνίδας τενίστριας.


Πώς φτάσαμε όμως στην ψηφοφορία; Ψηφοφορία δεν προβλέπονταν, όμως κρίθηκε πως ήταν η μοναδική και πιο δίκαιη λύση, δεδομένων των όσων είχαν προηγηθεί.

Η Σάκκαρη προκρινόταν και λόγω δημοφιλίας και για όσα έχει πετύχει στο τένις, ωστόσο οι αντιδράσεις που υπήρξαν στα σόσιαλ δεν έμειναν μόνο εκεί, αφού πέρασαν και… εντός της ΕΟΕ. Δεν ήταν λίγοι (όπως φάνηκε και από την ψηφοφορία) που διαφωνούσαν με την πρόταση της τενίστριας, καθώς θεωρούσαν ότι αδικούνται άλλες αθλήτριες όπως η Ντρισμπιώτη για παράδειγμα (ακούστηκε και για την Στεφανίδη όμως η ίδια είχε απαντήσει ήδη αρνητικά στην ΕΟΕ για λόγους προετοιμασίας, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις). Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών είχαν πολλές ενστάσεις και αρκετοί είχαν τις δικές τους προτάσεις για την θέση της αθλήτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και αθλήτρια πήρε τηλέφωνο και έκανε… παράπονα που δεν ζήτησαν από την ίδια να είναι σημαιοφόρος λόγω διακρίσεων και ζήτησε να πάρει αυτή τη σημαία παρά το… αρνητικό αντίκτυπο που άφησε σε προηγούμενη ολυμπιάδα.

Οι διαφωνίες την ίδια ώρα… εντάθηκαν εντός των τειχών της ΕΟΕ και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρός της, Σπύρος Καπράλος, αποφάσισε να τεθούν σε ψηφοφορία, η Σάκκαρη, η Ντρισμπιώτη, η Πλατανιώτη και η Μαργαρίτα Πλευρίτου, αφού και το πόλο (δικαιολογημένα) ήθελε να υπάρχει η δική του παρουσία στην τελετή έναρξης, δίπλα από τον Αντετοκούνμπο.

Τελικά τα… δύο μπλοκ των εκπροσώπων που στήριξαν Ντρισμπιώτη και Σάκκαρη, έκριναν και το αποτέλεσμα, με αυτό το 16-8 να ξεκαθαρίζει τα πράγματα οριστικά.

Αυτό που διαρρέει πάντως, είναι ότι υπήρχαν πιέσεις από την αρχή για να περάσει η πρόταση της Σάκκαρη (χωρίς να έχει καμία ανάμειξη η ίδια) και οι αντιρρήσεις ήρθαν μετά την κατακραυγή στα σόσιαλ από αρκετούς χρήστες. Να τονιστεί επίσης, πως σε λίγους μήνες η ΕΟΕ έχει και εκλογές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…