Παρασύρης: Ο πρόεδρος  έχει από εδώ και πέρα καθαρό το δρόμο να τα αλλάξει όλα!

Στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη στάθηκε με την ομιλία του στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης.

“Ο Πρόεδρος, συντρόφισσες και σύντροφοι, μέσα σε 2 χρόνια κλήθηκε να προετοιμάσει και να ηγηθεί της Παράταξης σε 5 διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Να οργανώσει και να καθοδηγήσει μια νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, που έπρεπε να βρει κοινό βηματισμό από τις πρώτες ημέρες. Παρόλα αυτά δεν του χαρίστηκε τίποτα. Δεν απόλαυσε καμίας πίστωσης χρόνου.” ανέφερε ο βουλευτής. Και συνέχισε:

“Και θα απαντήσω χαμηλώνοντας τη συζήτηση σε προσωπικό αξιακό επίπεδο. Η πολιτική πρέπει να είναι και ανθρώπινη, γιατί αφορά τα ανθρώπινα. Γιατί η ηθική που ταιριάζει σε συντρόφους δεν προσομοιάζει με αγέλη λύκων, που λυσσομανούν να φάνε το θήραμα στην αφετηρία. Λάθη έγιναν. Το δήλωσε κι ο ίδιος. Αξίζει όμως τόση περίσσεια αδικίας. Να του φορτώνουμε τα πάντα όταν εδώ είμαστε και ξέρουμε τι παρέλαβε και πόσο ήταν αυτό που παρέλαβε. Δεν του συγχωρούμε τίποτα. Εντυπωσιακό πραγματικά όταν όλοι αναγνωρίζουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο αλλά η στρατηγική. Εγώ, λοιπόν, χωρίς να προσβάλλω ή να θίξω κανέναν σύντροφο θα σας πω ότι ο Νίκος έχει από εδώ και πέρα καθαρό το δρόμο να τα αλλάξει όλα.”

Τόνισε ότι είναι Ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από την Κρήτη και έφτασε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χωρίς δεσμεύσεις.

“Και επειδή το υπόδειγμα του Νίκου από μόνο του συμπυκνώνει και συμβολίζει τις αρχές του ΠΑΣΟΚ, που ένα παιδί από την επαρχία φτάνει στην ηγεσία του χώρου χωρίς να προσκυνήσει κανέναν, και χωρίς να έχει στο πλευρό του συμφέροντα, κι επειδή όπως είπα το μέτωπο πρέπει να είναι καθαρό και ενιαίο απέναντί τους, λέω ότι τουλάχιστον ας του αναγνωρίσουμε πως διαθέτει και τη φερεγγυότητα και την ικανότητα να συγκρουστεί χωρίς να λαμβάνει εντολές, χωρίς δεσμεύσεις αλλά για το καλό της κοινωνίας.” κατέληξε μεταξύ άλλων.