1946 — 2026
το ΧΘΕΣ
80
Συναντά το ΑΥΡΙΟ
80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΤΡΙΣ · Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ →
Ροή ειδήσεων
Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2026
Γιορτάζουν: Άγγελος, Γαβριήλ, Μιχαήλ, Σεραφείμ, Ευστρατία, Μεταξία, Ραφαήλ, Σταμάτης, Στρατηγός, Ταξιάρχης
14°
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Κρητικό Πέλαγος – Σε επιφυλακή το Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Θυελλώδεις άνεμοι έντασης έως και 8 μποφόρ αναμένεται να επικρατήσουν σε θαλάσσιες περιοχές του Κρητικού Πελάγους, σύμφωνα με την αναγγελία θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Ειδικότερα, στο νοτιοδυτικό Κρητικό Πέλαγος προβλέπονται βόρειοι έως βορειοανατολικοί άνεμοι 7-8 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό Κρητικό, στην περιοχή της Ιεράπετρας, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις, επίσης με ένταση 7-8 μποφόρ.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου καλεί τους ιδιοκτήτες πλοίων και μικρών σκαφών που ελλιμενίζονται στην περιοχή να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή πρόσδεσή τους.

Παράλληλα, συστήνεται στα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη, στα πλοία αναψυχής και στα μικρά σκάφη να αποφύγουν κάθε δραστηριότητα κατά τη διάρκεια ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

Σε αυξημένη ετοιμότητα καλούνται να βρίσκονται ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες, προκειμένου να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί.

Το Λιμεναρχείο έχει θέσει σε ετοιμότητα το σύνολο του προσωπικού, καθώς και τα διαθέσιμα πλωτά και χερσαία μέσα, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων περιστατικών και την παροχή βοήθειας σε πλοία, σκάφη και πρόσωπα που ενδέχεται να βρεθούν σε κίνδυνο.