Πάλι είχαμε την πρωτιά της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η πρωτιά αυτή, είναι από το τέλος. Περάσαμε και την Βουλγαρία που ήταν στον τέλος και δεν υπάρχει πλέον ο τελευταίος για να κλείσει την πόρτα όπως και ο τίτλος των ανησυχιών μου αυτών που είναι για γέλια και πιο πολύ για κλάματα. Βρισκόμαστε στην τελευταία θέση όσο αφορά την ελευθερία τύπου στην ευρωζώνη και βρισκόμαστε στην 108 θέση παγκοσμίως από την 70 που είχαμε.

Κάνανε πάλι τα μαγικά τους τα τσακάλια οι πολιτικοί, που ενώ παλεύουν με τις πρωτιές και τις συνεχείς διακρίσεις της Ελλάδας έχουν τώρα και τον προεκλογικό πυρετό, για να κάνουν πάλι την υπέρβαση τους να μας σώσουν πάλι. Ήρωες είναι μεγάλοι σωτήρες,  κάτω από αντίξοες συνθήκες παλεύουν. Ωστόσο θα έπρεπε να παίρνουν εκτός των άλλων τυχερών που έχουν, τα οποία είναι εδώ που τα λέμε και λίγα για την δουλειά που κάνουν.

Να παίρνουν ανθυγιεινό και επικίνδυνο επίδομα για αυτά τα επιτεύγματα που έχουν καταφέρει. Κατάφεραν να δεινοπαθεί και να πεινάει ο ελληνικός λαός και να ζει με επιδόματα πείνας, δεν το λες και λίγο. Κατάφεραν να ξεπουλήσουν όλη την δημόσια περιουσία των Ελλήνων στους ξένους, δεν το λες και λίγο. Κατάφεραν να ξεπουλήσουν όλη την περιουσία και τα σπίτια του ελληνικού λαού σε ξένα funds έναντι πινακίου φακής στο ένα δέκατο της αξίας τους, βάζοντας δικούς τους ανθρώπους μέσα συνεργάτες, τους ΠΑΤΣΗΔΕΣ, να βοηθούν στην γρήγορη αρπαγή σαν κοράκια, δεν το λες και λίγο.

Κατάφεραν να δώσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας για εκατό χρόνια δεν το λες και λίγο. Κατάφεραν να δώσουν την Μακεδονία μας στους ανιστόρητους Σκοπιανούς, που έρχονται τώρα και αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τα σπίτια του ελληνικού λαού που έχουν βγάλει σε πλειστηριασμό τα funds, πριν λίγες μέρες στην Εύβοια δικαστικός επιμελητής και ένα τάγμα αστυνομικών πήγαν ξημερώματα σε σπίτι ανάπηρου ογδόντα ένα χρόνων που του έλειπε το ένα πόδι και τον πέταξαν έξω, μπράβο στους κομάντος, δεν το λες και λίγο αυτό που έκαναν, γιατί κινδύνεψαν από τον γέροντα και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε το φορτιστή από το αναπηρικό του καρότσι.

Κατάφεραν να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ, το νερό δεν άφησαν κυριολεκτικά, ούτε κολυμβηθρόξυλο και τα έδωσαν ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ σε δικούς τους ανθρώπους, αχυράνθρωπους, σε οικογενειακές επιχειρήσεις που χρεώνουν όσο θέλουν τον κοσμάκη και μετά του δίνουν επιδότηση ρεύματος, δεν το λες και λίγο να έχουμε την πιο ακριβή ενέργεια στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ.

Κατάφεραν να δώσουν εννιά εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια να κάνουν δημοσκοπήσεις, δεν το λες και λίγο. Ξέρετε πόσο νοικοκύρηδες είναι και μάζεψαν τα ευρώ αυτά για να ενημερωθούν οι πολίτες με τις έγκυρες και αξιοκρατικές δημοσκοπήσεις. Κατάφεραν να σβήσουν και εκατομμύρια ευρώ χρέη από εφοπλιστές και καναλάρχες, για να δείτε πόσο αισθηματίες είναι και δεν ξεχνούν την βοήθεια πού τούς είχαν κάνει, δεν το λες και λίγο. Κατάφεραν να αυξήσουν αυτά που χρωστούν τα κόμματα, που υπερβαίνουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, δεν το λες και λίγο έχουν και αυτοί αυξημένα έξοδα και ανάγκες. Κατάφεραν να τριπλασιάσουν το δημόσιο χρέος της χώρας μας δεν το λες και λίγο.

Κατάφεραν με την covid 19 και έκλεισαν όλο τον κόσμο μέσα σπέρνοντας τον τρόμο με την βοήθεια των ΜΜΕ που πήραν πολλά εκατομμύρια ευρώ και όποιος δεν υπάκουε του επιβάλλονταν πρόστιμο και απολυόταν, τι θα παίζουμε με την υγεία, δεν το λες και λίγο αυτό που έκαναν. Κατάφεραν να φτιάξουν και να αγοράσουν πολλά ακίνητα ο καθένας τους για να μπορούν να διαμένουν σε πολλά μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό για να μην πληρώνουν ξενοδοχεία δεν το λες και λίγο με τις αποταμιεύσεις τους για να δείτε τη σωστή διαχείριση κάνουν, το είχε πει και ο Πάγκαλος χαρακτηριστικά “ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ”. Κατάφεραν να κουρέψουν τα δάνεια τα δικά τους και των κολλητών κατά 95 τοις εκατό από τα ξένα funds, δεν το λες και λίγο, κρίμα είναι να χρωστάνε, ξέρουν αποτελεσματικά να διαπραγματεύονται και να πετυχαίνουν τον στόχο τους.

Κατάφεραν να ρίξουν το ανάστημά και το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων μας κάνοντας συνεχώς υποχωρήσεις με τους Τούρκους που μας απειλούν ευθέως και συνεχώς και από ό,τι φαίνεται τα τσακάλια θα καταφέρουν να κάνουν μια μοιρασιά του ορυκτού πλούτου με τους Τούρκους μετά τις εκλογές, δεν το λες και λίγο αν το καταφέρουν και αυτό. Κατάφεραν να παρακολουθήσουν τους πάντες και τα πάντα για να δείτε πώς νοιάζονται για μας, δεν το λες και λίγο. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι και πόσο κοστίζει μια παρακολούθηση να κάνει ένας ντετέκτιβ, πολλές χιλιάδες ευρώ. Κατάφεραν μέχρι τις δέκα του κάθε μήνα να μην έχει κανείς χρήματα στο παντελόνι του και έτσι δεν έχει έγνοιες ούτε χρειάζεται να τα βάλει στην τράπεζα, δεν το λες και λίγο αυτό. Κατάφεραν να κάνουν κάτι δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας να αυτοκτονήσουν γιατί δεν άντεξαν τα μνημόνια, την πείνα και τον εξευτελισμό, δεν το λες και λίγο, μάλλον είχαν πρόβλημα.

Κατάφεραν να φέρουν κάθε καρυδιάς καρύδι από λαθρομετανάστες 157 χωρών αμφιβόλου ταυτότητας και πιστεύω ότι τους έχουν σπιτώσει κανονικά, όλα τζάμπα και τους δίνουν και επιδόματα, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι μόνο να βρεις ανθρώπους από 157 χώρες και να τους σπιτώσεις κιόλας, δεν το λες και λίγο. Κατάφεραν να κάνουν συνεχώς παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, δεν το λες και λίγο. Ήθελαν να βοηθήσουν την δικαιοσύνη στο δύσκολο έργο της, να πουν και αυτοί την γνώμη τους.

Κατάφεραν να δώσουν τα τρένα στους Ιταλούς για σαράντα πέντε εκατομμύρια ευρώ που έκαναν εφτακόσια και έφαγες είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να φτιάξουν συστήματα ασφαλείας και για αυτό το λόγο, είχαμε αυτό το έγκλημα στα Τέμπη με αθώες ψυχές να χάνονται, δεν το λες και λίγο αυτό που έκαναν. Κατάφεραν με ευθεία παρέμβαση και υπομνήματα στην δικαιοσύνη να πετάξουν τα κόμματα που απειλούσαν την δημοκρατία τους δεν το λες και λίγο. Παιχνίδια δεν παίζουμε με την δημοκρατία, μπράβο τους!

Κατάφεραν και έφτασαν τον Ελληνικό λαό, να έχει χάσει την αξιοπρέπεια του, δεν το λες και λίγο. Μπράβο τους αυτοί καλά τα κατάφεραν και είχαμε τόσες πρωτιές και διακρίσεις και για αυτό για να μην τους χάσουμε πρέπει να τους ψηφίσουμε ξανά, είναι άδικο και κρίμα να χάσει αυτές τις προσωπικότητες η Ελλάδα, δεν τα λες και λίγα αυτά που έκαναν οι διάνοιες.

Πρέπει να αναγνωρίσετε, φίλες και φίλοι μου, το μεγάλο έργο αυτό και να τους δώσετε λευκή επιταγή να το συνεχίσουν, είναι καθήκον σας για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας αλλά και το μέλλον των επόμενων γενειών. Κλείνοντας θα σας πω πως ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ, αυτές οι μεγάλες προσωπικότητες πάλεψαν και έκαναν όλα τα παραπάνω, είναι υποχρέωση όλων σας να τους το ανταποδώσετε. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΣΑΝΟΣ ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟΣ…

*Ο Η. Παλιεράκης είναι αρθρογράφος – στιχουργός