Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει κανείς ασχολίαστη τη συστράτευση των υγειονομικών της Κρήτης στην τιτάνια προσπάθεια αναχαίτισης του φονικού ιού.

Ένα χρόνο τώρα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, τηρώντας τον όρκο τους στον Ιπποκράτη, βρίσκονται στις επάλξεις μέσα στους χώρους εργασίας τους ασκώντας την επιστήμη τους με υποδειγματικό τρόπο αλλά και έξω στον κοινωνικό χώρο ενημερώνοντας τους πολίτες με απαράμιλλη υπευθυνότητα και προθυμία.

Τελευταία, επίσης, μάθαμε από δημοσίευμα της «ΠΑΤΡΙΣ» ότι είναι μπροστάρηδες και στον εμβολιασμό τους, πράγμα που μας κάνει να νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια αφού συμβάλλουν και μ΄αυτόν τον τρόπο στη θωράκιση της υγείας όλων και στη δημιουργία ανοσίας. Το ότι εμβολιάζονται εκείνοι στέλνουν ακόμα ένα μήνυμα σε μας να εμπιστευόμαστε τα εμβόλια και να μην αφηνόμαστε να μας επηρεάζουν οι ανεγκέφαλοι του αντιεμβολιαστικού κινήματος που μόνο καταστροφή μπορεί να φέρει.Τι θα γινόταν η ανθρωπότητα χωρίς τα εμβόλια τα οποία έχουν εξαφανίσει τόσες μολυσματικές ασθένειες.  Αξίζουν, και ιδιαιτέρου επαίνου, ακόμη, για την εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση του κοινού όποτε ζητηθεί η γνώμη τους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.Τόσο οι γιατροί των ειδικοτήτων της Κλινικής Ιατρικής όσο και της Κοινωνικής Ιατρικής προσφέρουν πολύτιμο έργο. Γιατί αυτή η μάστιγα έχει και σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις με τον εγκλεισμό μας και την απομάκρυνση από τον κοινωνικό μας περίγυρο γι αυτό χρειάζεται η στήριξη και η καθοδήγηση από τους ειδικούς για τη σωστότερη αντιμετώπισή της.

Εξάλλου με το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι γιατροί και νοσηλευτές αποτελούν θετικά πρότυπα για τους νέους μας πολλοί από τους οποίους θαυμάζουν τις διάφορες τηλεπερσόνες που κατακλύζουν τις οθόνες όλη μέρα.

Η πολιτεία, βέβαια, οφείλει να τους ανταμείψει γενναιόδωρα όλους εκείνους τους αθόρυβους επιστήμονες της υγείας του λαού γιατί και η επιβράβευση βοηθά στην τόνωση του ηθικού τους.

Είναι, τέλος, χρέος όλων μας να τους τιμούμε να τους σεβόμαστε και να προσέχουμε τις οδηγίες τους!

Ας έχουν υγεία και δύναμη πάντα!

* Η Στέλλα Κουσκουμπεκάκη είναι φιλόλογος