ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ NEXT GOAL WINS

Κινηματογραφή

ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ
NEXT GOAL WINS

Σκην.: Τάικα Γουατίτι
Πρωτ.: Μάικλ Φασμπέντερ, Όσκαρ Κάιτλι, Καϊμάνα

Το 2011 η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Αμερικανικής Σαμόας είναι στιγματισμένη με μία από τις πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία του ποδοσφαίρου με 31- 0 από την Αυστραλία, χωρίς ποτέ να έχει σκοράρει ούτε ένα γκολ.

Έχοντας ζητήσει βοήθεια για να προετοιμαστεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, υποδέχεται έναν στριφνό, «τελειωμένο»  ολλανδοαμερικανό προπονητή, σε πλήρη αντίθεση από τη θετικότητα και την αφέλεια που διακρίνει την τοπική κοινότητα.

Κομεντί βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, τα οποία προηγουμένως έχει επίσης καταγράψει το ομώνυμο ντοκιμαντέρ του 2014 από τους Μάικ Μπρετ και Στιβ Τζέιμισον.

Αφού αναγνωρίζει εξαρχής το κλισέ του ‘λευκού σωτήρα’ στο οποίο βασίζεται, η πλοκή νιώθει ελεύθερη να διασκεδάσει με τον εαυτό της και το κάνει αβίαστα, ευχάριστα, με σημαντική τη συμπεριληπτική υποπλοκή για την τρανς παίκτρια Τζάια, και με μια κατάληξη αληθοφανή και συνεπή με το μη- ανταγωνιστικό πνεύμα της κοινότητας, που αναδεικνύει τη σημασία της συμμετοχής και της ομαδικότητας πάνω από τη νίκη ως αυτοσκοπό.

Ο ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΤΣΑΡΛΙ
FAST CHARLIE

Σκην.: Φίλιπ Νόις
Πρωτ.: Πιρς Μπρόσναν, Μορίνα Μπάκαριν, Τζέιμς Κάαν, Γκμπέ-νγκα Ακινάγκμπε.

Ο μεσήλικας Τσάρλι είναι ένας πληρωμένος εκτελεστής, ο οποίος πρέπει να προλάβει τον αντίπαλο κακοποιό, που αρχίζει να ξεπαστρεύει τη συμμορία του με σκοπό να κυριαρχήσει στην περιοχή τους.

Κομεντί εγκλήματος βασισμένη στο μυθιστόρημα του Βίκτωρ Γκίσλερ, «Gun Monkeys», που εκδόθηκε το 2001. Πρόκειται επίσης για την τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Τζέιμς Κάαν, που πέθανε το 2022.  Μια ταινία χαμηλών προδιαγραφών και χαμηλών προσδοκιών γενικότερα.

Παρά την προσπάθειά της να δημιουργήσει ίντριγκα ανάμεσα στις συμμορίες της πλοκής, το πρόβλημα είναι ότι η μία απ’ αυτές δε μοιάζει καθόλου με συμμορία αλλά με γηροκομείο, ενώ η άλλη αποτελείται από το πολύ μια δεκαριά μέλη, με τον αρχηγό Μπέγκαρ ντυμένο στην κλιμάκωση σαν εικοσάχρονος. Ο Μπρόσναν είναι διεκπεραιωτικά ευπαρουσίαστος, κάνοντας ακόμα κι ένα νεύμα στη θητεία του ως Μποντ με το Walther που αφήνει πίσω όταν διαλέγει όπλα από την κρυψώνα στο σπίτι του, αλλά η γενικότερη ατμόσφαιρα κινδύνου και απειλής είναι περιορισμένη.

Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
SOUND OF FREEDOM

Σκην.: Αλεχάντρο Μοντεβέρντε
Πρωτ.: Τζιμ Καβίζελ, Μίρα Σορβίνο, Μπιλ Καμπ

Ένας αμερικανός αστυνομικός ταξιδεύει εκτός υπηρεσίας στη Λατινική Αμερική για να εξαρθρώσει ένα δίκτυο εμπορίου παιδιών και να επιστρέψει ένα κορίτσι στον πατέρα του.

Απλοϊκό και θρησκόληπτο δράμα εγκλήματος, στο οποίο πολύτεκνος χριστιανός αστυνομικός εγκαταλείπει την οικογένειά του με προτροπή της γυναίκας του για να σώσει τα “παιδιά του θεού”, όπως αποκαλούνται στο τραγούδι που συνοδεύει την αποστολή του.

Η δυσάρεστη εμπορική έκπληξη της περυσινής χρονιάς, έφτασε τα 250 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, χαϊδεύοντας τα αυτιά του αμερικανικού και διεθνούς alt-right κοινού, που βρήκαν στην πλοκή του την ιδανική απεικόνιση των ακροδεξιών θεωριών συνωμοσίας, οι οποίες ταυτίζουν τα κυκλώματα εμπορίας παιδιών με τους πολιτικούς αντιπάλους του Ντόναλντ Τραμπ.