Διαχείριση πένθους

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ
IF

Σκηνοθεσία: Τζον Κραζίνσκι
Πρωταγωνιστούν: Κέιλι Φλέμινγκ, Ράιαν Ρέινολντς, Τζον Κραζίνσκι, Φιόνα Σω

Ένα 12χρονο κορίτσι φοβάται μήπως η απώλεια της μητέρας της επαναληφθεί, καθώς ο πατέρας της ετοιμάζεται για μια σοβαρή εγχείρηση καρδιάς. Φτάνοντας στο σπίτι της γιαγιάς της όπου φιλοξενείται προσωρινά, ανακαλύπτει έναν κόσμο από φανταστικά πλάσματα- πρώην φανταστικούς φίλους επινοημένους από παιδιά.

Κομεντί φαντασίας με αγαθές προθέσεις κι ασυνάρτητη πλοκή, που γρήγορα χάνει τον στόχο της και καταλήγει να λέει λιγότερα και πιο συγκεχυμένα απ’ όσα αρχικά σκοπεύει, για την απώλεια, το πένθος και την παιδικότητα. Να σημειωθεί, πως παρότι στην αγγλόφωνη βερσιόν η ταινία απευθύνεται σε οικογενειακό και προεφηβικό/ εφηβικό κοινό, δεν είναι ακριβώς κατάλληλη ή κατανοητή για τις πολύ μικρές ηλικίες στις οποίες στοχεύει η μεταγλωττισμένη εκδοχή της.

ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
SLEEPING DOGS

Σκηνoθεσία: Άνταμ Κούπερ
Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Κάρεν Γκίλαν

Ένας πρώην αστυνομικός ντετέκτιβ που πάσχει από Αλτσχάιμερ καλείται να επανεξετάσει μια παλιά δολοφονία, ώστε να σώσει τον άδικα καταδικασμένο ένοχο που πρόκειται να εκτελεστεί.

Αστυνομικό θρίλερ βασισμένο στο βιβλίο του ρουμάνου Εουγκέν Κίροβιτς «The Book of Mirrors», που εκδόθηκε το 2017. Ένας πολύ καλός Κρόου και μια πρόσφορη πλοκή γεμάτη ισότιμους υπόπτους υπονομεύονται από επιμέρους ασυνέπειες, ευκολίες και κοινοτοπίες.

ΓΟΥΙΝΙ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ: ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΙΙ
WINNIE-THE-POOH: BLOOD AND HONEY II

Σκηνοθεσία: Ρις Φρέικ- Γουότερφιλντ
Πρωταγωνιστούν: Σκοτ Τσέιμπερς, Ταλούλα Έβανς

Το υβριδικό τέρας ανθρώπου κι αρκούδας που τρομοκράτησε μια αγγλική κωμόπολη, επιστρέφει μαζί με τους συνεργούς του για περισσότερο αιματοκύλισμα.

Ταινία τρόμου που συνεχίζει το περυσινό πρώτο μέρος από τον ίδιο σκηνοθέτη, το οποίο αποτελεί μια αιμοσταγή εκδοχή του πολυαγαπημένου χαρακτήρα από τα παραμύθια των Μίλνε και Σέπαρντ.Το πιο σκληρό κι αποκρουστικό σπλάτερ που εγώ τουλάχιστον έχω δει εδώ και καιρό, το οποίο ως τέτοιο απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά στους οπαδούς του είδους, τους οποίους λογικά και θα ικανοποιήσει.