ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ 3 - GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 3

Τρεις ταινίες που αποδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι οι συνταγές κατά καιρούς να παραλλάσσονται.

 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ 3

GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 3

Σκην.: Τζέιμς Γκαν

Πρωτ.: Κρις Πρατ, Ζόι Σαλντάνα, Ντέιβ Μπατίστα, Κάρεν Γκίλαν, Τσακούντι Ιγούτζι, Γουίλ Πούλτερ

Ο Πίτερ Κουίλ και η ομάδα του, οι Φύλακες του Γαλαξία, πρέπει να βρουν και να πάρουν στα χέρια τους τον κωδικό με τον οποίο θα σώσουν τον ετοιμοθάνατο μέλος τους, Ρόκετ Ρακούν.

Περιπέτεια φαντασίας που συνεχίζει τις δύο προηγούμενες ταινίες του 2014 και του 2017 από τον ίδιο σκηνοθέτη, ενώ αποτελεί παράλληλα την 32η προσθήκη στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel.

Η φετινή ταινία διαφοροποιείται δραστικά από τις δύο προηγούμενες, υιοθετώντας δραματικότερο ύφος και ζωοφιλική πλοκή με έκδηλο ακτιβιστικό συμβολισμό.

Κατά τ’ άλλα, ακολουθεί τη γνωστή συνταγή του στούντιο, συνδυάζοντας χιούμορ και άφθονη δράση- για όσους συνεχίζουν να ενδιαφέρονται.

ΡΕΝΦΙΛΝΤ

RENFIELD

Σκην.: Κρις Μακέι

Πρωτ.: Νίκολας Χουλτ, Νίκολας Κέιτζ, Ακουαφίνα

Στη σημερινή Νέα Ορλεάνη, ο Ρένφιλντ είναι ο βοηθός του κόμη Δράκουλα, που προσπαθεί να ξεφύγει από την κακοποιητική μεταχείριση του αφεντικού του, με τη βοήθεια μιας έντιμης αστυνομικού, η οποία επιχειρεί να εκδικηθεί τον θάνατο του επίσης αστυνομικού πατέρα της μέσα στο διεφθαρμένο αστυνομικό σώμα της πόλης.

Κωμωδία τρόμου που προσφέρει ανάλαφρη, ανέμελη διασκέδαση, χάρη στις ζωηρές ερμηνείες και το έξυπνο σενάριο, το οποίο εκσυγχρονίζει τους δύο χαρακτήρες πλαισιώνοντάς τους σε μια ευρηματική πλοκή ‘αυτοβελτίωσης’- ενός θέματος πολύ σημερινού και δημοφιλούς λόγω της διαδεδομένης ενασχόλησης του κοινού με την ψυχολογία.

 

ΑΓΑΠΗ, ΞΑΝΑ

LOVE AGAIN

Σκην.: Τζιμ Στράους

Πρωτ.: Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας, Σαμ Χιούαν, Σελίν Ντιόν

Προσπαθώντας να συνέλθει από τον θάνατο του αγαπημένου της συντρόφου, μια νέα κοπέλα συνεχίζει να του στέλνει μηνύματα στο κινητό του, τα οποία όμως από μια ηλεκτρονική βλάβη καταλήγουν στο τηλέφωνο ενός όμορφου δημοσιογράφου.

Ρομαντική κομεντί που αποτελεί ριμέικ της γερμανικής «SMS für Dich» (Κάρολιν Έρφουρτ, 2016), με τη σειρά της βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Σόφι Κρέιμερ, που εκδόθηκε το 2009.

Γλυκανάλατη και τετριμμένη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ένα φτωχό αναμάσημα των κλισέ του είδους, παρά μια ανανεωτική συμβολή σ’ αυτό, όπως θα περίμενε κανείς το 2023.