Μια νέα ταινία στις τοπικές αίθουσες και δύο που πέρασαν, για τις οποίες δεν είχα προλάβει να γράψω στην ώρα τους. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ GOD IS A BULLET

Κινηματογραφή

 

Μια νέα ταινία στις τοπικές αίθουσες και δύο που πέρασαν, για τις οποίες δεν είχα προλάβει να γράψω στην ώρα τους.

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ

GOD IS A BULLET

Σκην.: Νικ Κασαβέτης.

Πρωτ.: Μάικα Μονρό, Νίκολαϊ Κόστερ- Βάλνταου, Καρλ Γκλούσμαν, Τζέιμι Φοξ.Μια νέα ταινία στις τοπικές αίθουσες και δύο που πέρασαν, για τις οποίες δεν είχα προλάβει να γράψω στην ώρα τους.

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ

GOD IS A BULLET
  Όταν η πρώην γυναίκα του μαζί με τον νυν άντρα της κατακρεουργούνται κι η κόρη του απάγεται από μια σατανική αίρεση, ένας αστυνομικός ξεκινάει την αναζήτηση του κοριτσιού με τη βοήθεια μιας κοπέλας- πρώην μέλους της συμμορίας.

Αστυνομικό θρίλερ βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μπόστον Τέραν, που εκδόθηκε το 1999, σεναριακά διασκευασμένο από τον σκηνοθέτη Κασαβέτη.

Πολύ καλό καστ, δημιουργία απειλητικής ατμόσφαιρας και βαρύτητας διακυβευμάτων, και μεγαλύτερο πλεονέκτημα μια εξαιρετική ερμηνεία από τη Μονρό. Κατά τ’ άλλα η άσκοπα μεγάλης διάρκειας πλοκή καθυστερεί και πλατειάζει, παραγνωρίζοντας το αίσθημα επείγοντος που επιβάλλει η επισφαλής τύχη του κοριτσιού.
Επίσης, κεντρικά σεναριακά στοιχεία εκτελούνται επιπόλαια, όπως το σχέδιο με τα τατουάζ που χτυπάει ο Μπομπ με σκοπό να διεισδύσει στον κύκλο των σατανιστών χωρίς να προκαλέσει ερωτήματα, που εξαρχής είναι εξεζητημένο, εκτελείται βιαστικά χωρίς πειστικότητα και τελικά καταλήγει ανώφελο.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:

ΝΤ’ ΑΡΤΑΝΙΑΝ

LES TROIS MOUSQUETAIRES:

D’ ARTAGNAN

Σκην.: Μαρτάν Μπουρμπουλόν.

Πρωτ.: Φρανσουά Σιβίλ, Βενσάν Κασέλ, Ρομάν Ντιρί, Πίο Μαρμάι, Εύα Γκριν, Λουί Γκαρέλ.

Το 1627 τρεις από τους Σωματοφύλακες του βασιλιά Λουδοβίκου του 13ου, μαζί με τη βοήθεια του τολμηρού νεαρού Ντ’ Αρτανιάν, προσπαθούν ν’ αποτρέψουν ένα σχέδιο ανατροπής του.

Περιπέτεια εποχής η οποία αποτελεί βεβαίως ακόμα μια εκδοχή του μυθιστορήματος του Αλεξάντρ Ντουμά, που εκδόθηκε το 1844. Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας διλογίας, τα μέρη της οποίας γυρίστηκαν ταυτόχρονα, και το δεύτερο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβρη με τίτλο «Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Μιλαίδη» («Les Trois Mousquetaires: Milady»).

Πλούσια παραγωγή, με εξαιρετικό καστ και ζωηρό ρυθμό, που παραδόξως όμως υστερεί στις σκηνές δράσης, το στήσιμο και το μοντάζ των οποίων μοιάζουν άνευρα κι οριακά πρόχειρα.

BOOK CLUB: ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

BOOK CLUB: THE NEXT CHAPTER

Σκην.: Μπιλ Χόλντερμαν.

Πρωτ.: Νταϊάν Κίτον, Τζέιν Φόντα, Κάντις Μπέργκεν, Μαίρη Στίνμπέργκεν

Με αφορμή τον επικείμενο γάμο της μιας από αυτές, τέσσερις ηλικιωμένες φίλες αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Ιταλία για να πραγματοποιήσουν το μπατσελορέτ πάρτι της.

Κωμωδία που συνεχίζει το «Book Club» (2018) του ίδιου σκηνοθέτη, στο ίδιο πνεύμα της ανάλαφρης, ανέμελης (ως και χαζοχαρούμενης), απλοϊκής διαφυγής για τη σημασία του να παραμένει κανείς ζωντανός ανεξάρτητα από την ηλικία του.