νοσοκομεια στα όρια τους

«Ψηλά τα…χέρια» στα νοσοκομεία!

Το ζήσαμε κι αυτό! Οι περιβόητοι ”Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς” απειλούν και μοιράζουν πρόστιμα στα….νοσοκομεία της Κρήτης και σε μια κρίσιμη στιγμή για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία προκαλούν σύγχυση και δημιουργούν εντυπώσεις σε αυτούς που είναι έτοιμοι να πιστέψουν το ό,τιδήποτε!

Η αποκαλούμενη τοπική επιτροπή συνδιαχειριστών Ελλήνων αυτοχθόνων ιθαγενών Κρήτης (Τ.Ε.Σ.Ε.Α.Ι.) απέστειλε σε δημόσιους φορείς, νοσοκομεία κλπ την περιβόητη δήλωση ανάκλησης πληρεξουσιότητας, αντιπροσώπευσης  των πολιτικών προσώπων και μαζί μνημόνιο-σύμβαση με πρόστιμα στην περίπτωση που…δεν συμμορφώνονται!

Η δήλωση απευθύνεται στα νοσοκομεία Κέντρα Υγείας, φαρμακεία, σε ιατρικούς συλλόγους και όποιον έχει σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας! Πρόκειται για ένα κείμενο γραμμένο από…νομικό αλλά με ταραχή εν κρανίω αφού ανακατεύει το Σύνταγμα, διεθνείς συνθήκες ακόμη και τη δίκη της Νυρεμβέργης! Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι αποστέλλουν και…πίνακα χρεώσεων με πρόστιμα εκατομμυρίων στην περίπτωση μη συμμόρφωσης!

Και καλά όσοι το έλαβαν…γελούν, αλλά είναι για γέλια ή για κλάματα ή κατάσταση; Μήπως επιτέλους πρέπει να παρέμβουν οι δικαστικές Αρχές;

 

βασιλακης
Επανέφερε την πρόταση

Την πρόταση την οποία είχε καταθέσει από τον Αύγουστο του 2019 στο γραφείο του Δημάρχου κ. Β. Λαμπρινού, και αφορά στη διαμόρφωση δημοτικής πλειοψηφίας στη Λότζια,  επανέφερε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο εκπρόσωπος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας και  αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Βασιλάκης.

Όπως είπε, επαναφέρει τη θέση του αυτή, εν όψει των δημαιρεσιών που έπονται, όπου καλό είναι να υπάρξει ένα κλίμα συνεργασίας που θα επιτρέψει εκτός των άλλων την καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και την πιο παραγωγική συνεργασία των παρατάξεων.

Ωστόσο, αν κάτι έδειξε η προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος είναι το βαθύ χάσμα που διχάζει πρόσωπα και παρατάξεις όχι τόσο σε πολιτικό αλλά κατά βάση σε επίπεδο διαχείρισης των δημοτικών θεμάτων για τα οποία υπάρχει τεράστια δυσκολία συνεννόησης ακόμα και στα πιο απλά αν όχι αυτονόητα.

 

ποιές φυτεύσεις?
Ποιες φυτεύσεις;

Αναγνώστης της «Π» μάς έστειλε τη φωτογραφία μαζί με άλλες που αποτυπώνουν αν μη τι άλλο τα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε παρτέρια όπως αυτά στην είσοδο του πάρκου Γεωργιάδη, όπου αναπτύσσεται αυτοφυή πρασινάδα που ασφαλώς καμία σχέση δεν έχει με τα όσα είχαν ανακοινωθεί περί νέων φυτεύσεων που θα άλλαζαν την εικόνα του πάρκου. Τουλάχιστον στην είσοδο (από την πλευρά της Χ. Τρικούπη) δεν προκύπτει αυτό.

Μιας και αναφερθήκαμε στο πάρκο, δεν μπορούμε να αποφύγουμε το σχολιασμό για τους διαδρόμους του πάρκου που έχουν μετατραπεί σε χωμάτινες οδεύσεις λόγω της αστοχίας που υπήρξε στην κατασκευή τους. Κρίμα που δεν διορθώνεται αυτό το λάθος, διότι θα βελτίωνε σημαντικά την εικόνα του πάρκου που όταν βρέχει ο διερχόμενος γεμίζει τα παπούτσια του με λάσπη, και το καλοκαίρι με σκόνη …

 

Η ηλιαχτίδα στο aquarium
Η «Ηλιαχτίδα» στο Ενυδρείο

Το αρκουδάκι του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ηλιαχτίδα» επισκέφθηκε τον μαγικό κόσμο του Ενυδρείου Κρήτης και έφερε τις όμορφες ευχές του και πολλά -πολλά χαμόγελα.

Η ηλιαχτίδα στο aquarium
«Το Ενυδρείο Κρήτης θα στηρίζει πάντα την ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ και εύχεται ολόψυχα στα μέλη και τις οικογένειες του συλλόγου, χρόνια πολλά με υγεία πάνω απ’ όλα και πολλά χαμόγελα! Ελπίζουμε πολύ σύντομα καμία οικογένεια να μην έχει ανάγκη την τόσο σημαντική και πολύτιμη κατά τ’άλλα βοήθειά σας!

Χρόνια με υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο», αναφέρει το Ενυδρείο, σε ανάρτησή του.

 

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 στα Ενετικά Τείχη της πόλης του Ηρακλείου κυματίζουν….πολύχρωμες σημαίες άγνωστης ταυτότητας
Τι σημαίες είναι αυτές;

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 στα Ενετικά Τείχη της πόλης του Ηρακλείου κυματίζουν….πολύχρωμες σημαίες άγνωστης ταυτότητας. Πολλοί περνούν κι αναρωτιούνται καθημερινά, τι σημαία είναι αυτή και γιατί βρίσκεται στα τείχη μας; Υπάρχει εξήγηση!

Πρόκειται για ένα έργο που τοποθετήθηκε στην διαδρομή των ενετικών Τειχών στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2021 και είναι δημιουργία της Χρυσάνθης Κουμιανάκη, εικαστικό που ασχολείται με τη γλώσσα, τον κώδικα, τη λεκτική, σωματική και εικονική επικοινωνία.

Έχει δημιουργηθεί με βάση την τρέχουσα και πολύπτυχη φυσιογνωμία της πόλης σε διάλογο με την επιμελήτρια Όλγα Χατζηδάκη και απαρτίζεται από ένα σύνολο φανταστικών σημαιών και κοσμεί τμήμα της υπάρχουσας περιπατητικής διαδρομής της πόλης που κοιτάζει τόσο το παρελθόν όσο και το παρόν.

 

Τι δράμα ζούμε, βρε παιδιά! Την αποχώρησή του από την τηλε- Φάρμα ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης,
Το δράμα του νομάρχη

Τι δράμα ζούμε, βρε παιδιά! Την αποχώρησή του από την τηλε- Φάρμα ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο επεισόδιο που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Μόλις οι παίκτες του ριάλιτι του ΑΝΤ1 συγκεντρώθηκαν στον αχυρώνα για τον αγώνα ασυλίας τους ο πρώην βουλευτής, νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας πήρε τον λόγο και αφού ζήτησε συγγνώμη από τους συμπαίκτες του, τους έκανε γνωστό με δάκρυα στα μάτια πως πήρε την απόφαση να αποχωρήσει οικειοθελώς από τη Φάρμα.

«Το έκρυψα από τα παιδιά και ζητώ συγγνώμη… Κλείνουμε σε λίγες μέρες ένα μήνα. Γνωρίζουμε ότι δεν ήρθαμε ούτε στον παράδεισο, ούτε στην κόλαση. Όλα στη ζωή, έχουν μια αρχή και ένα τέλος.

Για μένα σε λίγες ώρες ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού», είπε και η φωνή του έσπασε.

Ο λόγος που δεν ανακοίνωσε την αποχώρησή του νωρίτερα: «Απλώς έμεινα για να παρακολουθήσω το αγώνισμα της ασυλίας. Να χαρώ για μια ακόμη φορά. Παρακολουθήσαμε συναρπαστικούς αγώνες. Δεν ήρθα εδώ για να διεκδικήσω κάποιο έπαθλο. Ήρθα να δοκιμάσω τις αντοχές μου και να γεμίσω τις μπαταρίες μου».

To 2021 ήταν πολύ δύσκολος χρόνος… Ζητώ συγγνώμη αν δεν βοήθησα, όσο έπρεπε..

Η ζωή δεν τελειώνει στα 60, 70 και 80. Όσο ζεις, μαθαίνεις. Δώστε μου την ευκαιρία να φύγω, δεν ξέρω πόσες ευκαιρίες θα έχω και πόσα χρόνια ακόμα. Να προσέχετε.»

Ο Σάκης Τανιμανίδης από την πλευρά του είπε στον πρώην Νομάρχη:  «Είσαι στην Φάρμα όρθιος, να δίνεις παράδειγμα στους ανθρώπους ότι ηλικία δεν υπάρχει.

Μόνο σεβασμός σε αυτό που συμβολίζει η παρουσία σου μέσα στην Φάρμα».

 

@patris

Το 21657 θα μπορούσε άνετα να είναι και ο τυχερός αριθμός

του λαϊκού Λαχείου

Mike

 

Επίθεση από Αλέξη

Νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ξανά μέσω Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

«Με διπλασιασμό των κρουσμάτων σε μία μέρα, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει αμέριμνος τις διακοπές του», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τον πρωθυπουργό «να επιστρέψει σήμερα κιόλας, να αφήσει τις ανοησίες για μεταχρονολογημένα μέτρα και να λάβει άμεσα τα ουσιαστικά μέτρα που τόσο καιρό ζητάμε και εμείς και οι επιστήμονες».

Αυτό προκάλεσε την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ρώτησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πότε πρότεινε μέτρα;» και τον κατηγόρησε για «δημαγωγία, υποκρισία και καιροσκοπισμό».

 

μην εχουμε αυταπατες
Μην έχουμε αυταπάτες!

Τον κώδωνα κρούει ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας Κρήτης Μαν.Λουμπούνης: «Για να διαλυθούν μερικές παρεξηγήσεις, επειδή πολύς κόσμος έχει “ελαφρώσει” θεωρώντας οτι ο ιός “εξασθένησε” και έγινε γριπούλα: Ακόμα κι αν η “Ο” κάνει 50-70% λιγότερο σοβαρή νόσο, στη καλύτερη περίπτωση είναι το ίδιο σοβαρή με το στέλεχος Άλφα, αυτό ντέ που έκανε το Μπέργκαμο (θυμάστε δά…) και αβαντάρεται με τρείς φορές μεγαλύτερη μεταδοτικότητα… Από την άλλη, εκεί έξω κυκλοφορούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι (ναι, 1.000.000) συμπολίτες μας πάνω από τα 40 έτη… και στις ΜΕΘ, το 60% των νοσηλευομένων είναι κάτω απο τα 64 έτη… Μη ξεγελιέστε απο το ότι οι εμβολιασμένοι το περνάνε σαν συνάχι… Γι ΑΥΤΟ εμβολιάστηκαν… Κάποτε ΚΑΙ η γρίπη σκότωνε τους υγιέστατους ανθρώπους…. Τώρα πιά οχι…

Θέλετε τη γνώμη μου; ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ και ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ. Γρήγορα… «Καλή Χρονιά νάχουμε και να βγούμε όλοι υγιείς και νικητές…

 

του Πάνου Ιατρίδη
του Πάνου Ιατρίδη

Έχετε ακόμη…δραχμές;

Έχουν περάσει πλέον δύο δεκαετίες, από την στιγμή που τα νοικοκυριά στην ευρωζώνη, άφηναν τα εθνικά τους νομίσματα και έπιαναν στα χέρια τους τα πρώτα χαρτονομίσματα και κέρματα του ευρώ.

Παρόλα αυτά, ακόμα και σήμερα εθνικά νομίσματα αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ παραμένουν φυλαγμένα σε συρτάρια, σεντούκια ή ξεχασμένα σε ντουλάπες, ή κάτω από στρώματα και καναπέδες.

Και όπως επισημαίνει το Bloomberg, κάποια από αυτά δεν έχουν καμία ανταλλακτική αξία πια, αφού οι κεντρικές τράπεζες σε πολλά κράτη – μέλη έχουν σταματήσει τη μετατροπή τους στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Το Bloomberg εκτιμά ότι η αξία των εθνικών νομισμάτων που έχουν στα χέρια τους οι Ευρωπαίοι και μπορούν να μετατραπούν σε ευρώ είναι 8,5 δισ. ευρώ.

Και βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο ούτε το γιατί ακόμα δεν τα έχουν ανταλλάξει οι ιδιοκτήτες τους, ούτε αν προτίθενται να το πράξουν στο μέλλον.

Οι λόγοι θα μπορούσαν να είναι αρκετοί: μπορεί κάποιοι να τα έχουν ξεχάσει, κάποιοι να τα κρατούν ως αναμνηστικά, και κάποιοι που ενδεχομένως αναμένουν να αυξηθεί η αξία τους και να τα βγάλουν σε δημοπρασία κάποια στιγμή στο μέλλον.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg τα περισσότερα από αυτά είναι γερμανικά μάρκα. Εξάλλου, η Bundesbank έχει διαμηνύσει ότι θα συνεχίσει να τα αναταλλάσσει για απροσδιόριστη χρονική περίοδο. Το ίδιο ισχύει στην Ολλανδία και την Ιρλανδία. Από την άλλη στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα όσοι έχουν στην κατοχή τους εθνικά νομίσματα δεν μπορούν να τα ανταλλάξουν.

Οι Έλληνες φέρονται να έχουν στα σπίτια τους φυλαγμένες δραχμές αξίας 500 εκατ. ευρώ.

 

ο Δήμαρχος κ. Μανόλης Φραγκάκης δέχτηκε το πιο πολύτιμο δώρο της ζωής του. Έγινε για δεύτερη φορά παππούς
Το δεύτερο εγγόνι!

Λίγο πριν από την εκπνοή της χρονιάς που αποδείχτηκε τόσο σκλρά ανατρεπτική και άδικη για το Δήμο Μινώα, ο Δήμαρχος κ. Μανόλης Φραγκάκης δέχτηκε το πιο πολύτιμο δώρο της ζωής του. Έγινε για δεύτερη φορά παππούς καθώς ήρθε στη ζωή το νέο μέλος της οικογένειας ένα μικρό κοριτσάκι που συμπληρώνει τόσο τρυφερά την ευτυχία του σπιτιού. Θερμές ευχές από τη στήλη να είναι καλότυχο γερό και ευτυχισμένο!

 

Επιτυχία

Αυτό το 7-7-5 θα το ζήλευαν και… μεγάλοι πολιτικοί! Ούτε το ΠΑΣΟΚ στις καλές του εποχές δεν μπορούσε να το πετύχει με τέτοια χειρουργική ακρίβεια.

 

Τυχαίο;

Είναι πάντως μεγάλο το παρασκήνιο σε σχέση με την χθεσινή Ιερά Σύνοδο και κάποτε θα γραφτεί. Προφανώς τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Ακόμη και η προσέλευση.

 

Το παρεάκι

Οι κοινωνικές σχέσεις δεν ποινικοποιούνται, όμως στιγματίζουν και συζητιούνται. Και είναι λογικό να γίνεται έντονο κους- κους τελευταία λόγω της πολύ φιλικής σχέσης αξιωματικού με άτομο που προσφάτως συνελήφθη για εμπορία κοκαΐνης.  Μαθαίνω μάλιστα ότι και σε κοινωνικές εκδηλώσεις έκαναν… παρεάκι, στρέφοντας πάνω τους τα βλέμματα των συνάδελφων του αξιωματικού.

 

Οι αλλαγές

Στο μυαλό του Νίκου Ανδρουλάκη βρίσκεται η αλλαγή του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός;

«Θέλει μου λένε τέως βουλευτή με εμπειρία. Θα συμπλήρωνα πως το πρόσωπο θα πρέπει να ξέρει να διαβάζει νομοσχέδια, να έχει κύρος στους βουλευτές, να είναι έτοιμος για απορρόφηση κραδασμών αλλά και να συνδέει την ηγεσία με τη Βουλή. Εκτιμά τον Δημήτρη Μάντζο ακούω, που είναι ο τωρινός διευθυντής – έχαιρε εκτιμήσεως της αειμνήστου Φώφης –, αλλά σκοπεύει να τον αξιοποιήσει αλλού (π.χ. στα διεθνή). Α, θέλετε όνομα; Δεν ξέρω, για τον Βαγγέλη, Αργύρη ακούω» έγραψε ο Βηματοδότης.