ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

δύο τεράστια πιθάρια που ανακαλύφτηκαν στην ανασκαφή από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων

Αυτά δεν ήταν… πυθάρια!

Αυτό κι αν ήταν εύρημα! Στην απομάκρυνση τού ενός από τα δύο τεράστια πιθάρια που ανακαλύφτηκαν στην ανασκαφή από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, στη συμβολή των οδών Περίδου και Γρηγορίου Ε’, προχώρησε συνεργείο της Υπηρεσίας, χθες το πρωί. Η ανασκαφή έγινε στο πλαίσιο των οικοδομικών εργασιών που εκτελούνται στο συγκεκριμένο οικόπεδο της πόλης. Η Αρχαιολογία ενδεχομένως να εκθέσει τα συγκεκριμένα ευρήματα στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, στη Χαλέπα.

τσιπρας-πυροσβεστική

 

Δεν τον ενημέρωσαν και ακούστηκαν τα… μισά

Ατυχία ή μη ενημέρωση; «Θέλω να εκφράσω προς όλες τις δυνάμεις την αμέριστη ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας και του ελληνικού λαού για τη σκληρή προσπάθεια. Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς βρίσκεστε εδώ για τέσσερα μερόνυχτα αλλά καταφέρατε να περιορίσετε μια μεγάλη φωτιά. Ευτυχώς δεν έχουμε θύματα. Σας ευχαριστούμε θερμά για ό,τι κάνετε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους πυροσβέστες… αλλά δεν ακούστηκε όλη η δήλωση. Οι δηλώσεις έγιναν μέσω ασυρμάτου στο πεδίο των πυρκαγιών, ενώ δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Βλέπετε, στους συγκεκριμένους ασυρμάτους, πατώντας το σχετικό κουμπί η διάρκεια της εκπομπής είναι 60 δευτερόλεπτα. και για συνεχιστεί, πρέπει αυτός που μιλά να ξαναπατήσει το κουμπί. Κάτι, για το οποίο, όπως φαίνεται, δεν ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό, και έτσι, την ώρα που μιλά η εκπομπή σταματά απότομα.

Σκούπα για κλάματα

Το τέλος της Θερίσου, γύρω στις 4 το απόγευμα. Η αυτοκινούμενη σκούπα του δήμου Ηρακλείου κινείται για να καθαρίσει τον δρόμο. Καλή δουλειά, λες. Αλλά κοιτώντας πιο προσεκτικά διαπιστώνεις ότι… αφήνει περισσότερα σκουπίδια από αυτά που μαζεύει! Αφήστε τη καλύτερα…

Πέρασαν 7 χρόνια

Πέρασαν κιόλας 7 χρόνια από την εκδημία του μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ανθιμου. Ενός ιεράρχη που στον σύντομο βίο του έβαλε τη δική του σφραγίδα στην εκκλησία της Κρήτης. Και αυτή την Κυριακή στο μοναστήρι του Μπαλί(δικό του δημιούργημα!) θα τελεστεί μνημόσυνο.

Πώς το δέχτηκε;

Είναι δυνατόν να έγινε εσκεμμένα; Να απέκλεισαν οι άνθρωποι του πρωθυπουργού συγκεκριμένα κανάλια και δημοσιογράφους από τη βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στα καμένα; Αυτό τουλάχιστον κατήγγειλε η ΕΣΗΕΑ και είναι απορίας άξιο το πώς το δέχτηκε ο πρωθυπουργός.

Έφυγε ένας αγαπητός δικαστής

Ο Γεώργιος Κ. Καπερώνης, γνωστός στους δικαστικούς κύκλους και στους Κρητικούς για το ήθος, την ακεραιότητα και το παράστημά του, απεβίωσε στα 76 του χρόνια.Ο Γιώργος Καπερώνης άρχισε την καριέρα του το 1970 στην Νεάπολη Λασιθίου το 1970 ως πάρεδρος. Υπηρέτησε ως ειρηνοδίκης στον Άγιο Νικόλαο, ως πρωτοδίκης στο Ρέθυμνο ως πρόεδρος Πρωτοδικών στο Ηράκλειο και ως εφέτης στα Χανιά. Η πετυχημένη καριέρα του τον έφερε στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα ως πρόεδρο Εφετών αλλά και ως αρεοπαγίτη. Η Κρήτη ήταν η μεγάλη του αγάπη και δεν θέλησε ποτέ να την αποχωριστεί. Θα θυμόμαστε όλοι την αγάπη με την οποία δίκαζε και του ευχόμαστε “καλό ταξίδι και καλό Παράδεισο”. Η κηδεία του θα γίνει στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών αύριο Παρασκευή 18 Αυγούστουστις 11 το πρωί.

Κι επίσημα στο Μέγκα

Στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη ανήκει και επίσημα το 22,11% του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι στις 11/08/2017 η εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Α.Ε. απέκτησε μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 22,11% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι προχωρά κανονικά το σχέδιο για την εταιρεία και το άνοιγμα του καναλιού θα δούμε πώς θα πάει.

Ενιαίο τιμολόγιο για το νερό στη χώρα;

Τι συμβαίνει ξαφνικά με το νερό; Ένα τιμολόγιο για όλους στη χώρα; Η αντίδραση πάντως της ΚΕΔΕ είναι έντονη. Ισοπεδωτική χαρακτηρίζει την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων για ενιαία υποχρεωτική τιμολόγηση σε όλη τη χώρα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Σταθάκη. Ο κ. Πατούλης επισημαίνει τον κίνδυνο «να οδηγηθούμε σε υπέρμετρη αύξηση της τιμής του νερού» σε πολλές περιοχές της χώρας, αφού «δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν κανένα κριτήριο και καμία τοπική ιδιαιτερότητα» όπως αναφέρει.

Υπάρχει ενδιαφέρον;

Αλήθεια, τι λένε με τα τεκταινόμενα στο ΔΗΠΕΘΕΚ τόσο στην περιφέρεια Κρήτης όσο και στο Δήμο Ηρακλείου; Η Περιφέρεια «σπρώχνει» χρήμα ενίοτε -βοηθά όπως μπορεί- και ο Δήμος Ηρακλείου έχει μετοχές. Έχουν άποψη για τα όσα συμβαίνουν στο θέατρο της Κρήτης ή τους… ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους; Κι αν ναι, ας πάρουν ένα τηλέφωνο τον δήμαρχο Χανίων να μάθουν τι παίζει με την ιστορία του διευθυντή.

Θα έχουμε αποχωρήσεις

Πίστευα και σας έχω ενημερώσει σχετικά για το ότι θα έχουμε εξελίξεις στο Επιμελητήριο Ηρακλείου μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μελισσείδη. Έπεσα έξω, καθώς δεν έχουμε εξελίξεις, αλλά… ραγδαίες εξελίξεις! Εντός των ημερών, μαθαίνω, δεν αποκλείεται να έχουμε ηχηρές αποχωρήσεις, πρόσωπα που τα θεωρούσαμε σίγουρα έτσι κι αλλιώς. Ωστόσο, ο κίνδυνος να εμπλακούν κόμματα, να υπάρξουν σημαίες, υποχρεώνει πολλούς να κάνουν δεύτερες σκέψεις και σύντομα θα δούμε τι θα αποφασίσουν.

Ξεκουράστηκε στη Σουηδία

Τον Τσίπρα χάνανε… τον Καραμανλή βρήκανε! Στο εξωτερικό έκανε τις διακοπές του τον Αύγουστο ο πρώην πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής με την σύζυγό του Νατάσα Παζαΐτη βρέθηκε στη Στοκχόλμη. Στο αεροδρόμιο της σουηδικής πόλης τον «συνέλαβε» ο φωτογραφικός φακός, καθώς ανέμενε για την πτήση που θα τον οδηγούσε στην Αθήνα, το βράδυ της Δευτέρας, για να γιορτάσουν οικογενειακά τον Δεκαπενταύγουστο.