Βραβευμένη «Πλατεία Αμερικής»  στον δημοτικό κινηματογράφο

Στον δημοτικό κινηματογράφο της πύλης Βηθλεέμ προβάλλεται από σήμερα η ταινία «πλατεία Αμερικής» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σακαρίδη. Η ταινία προβάλλεται στις 9.30 το βράδυ. Το σενάριο της υπογράφουν ο σκηνοθέτης και οι Γιάννης Τσίρμπας και Βαγγέλης Μουρίκης. Το καστ των ηθοποιών πλαισιώνουν οι Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κουκαλάνη, Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης, Ξένια Ντάνια. Η «Πλατεία Αμερικής» είναι διάρκεια 86 λεπτών και κατάλληλη για ανήλικους άνω των 12 ετών και ενήλικους.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Μπουσάν, ενώ έχει συμμετοχή στο διεθνές διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου και κέρδισε ειδική μνεία ερμηνείας για τον ηθοποιό Βασίλη Κουκαλάνη, αλλά και Βραβείο της Fipresci και το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής Νεότητας. Η ταινία εξελίσσεται στην Πλατεία Αμερικής όπου τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και η πορεία του ενός καθορίζεται από τον άλλο. Ο Μπίλι και ο Νάκος είναι φίλοι από παιδιά, όμως έχουν εξελιχθεί σε δύο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες.

Ο Νάκος ζει ακόμα με τους γονείς του, μισεί τους ξένους που έχουν κατακλύσει το μόνο πράγμα που του δίνει ταυτότητα, τη γειτονιά του. Εκεί, ο Μπίλι, ένας rock n’ roll σαραντάρης με το δικό του μπαρ και το παράνομο tattoo studio στο πατάρι, παρατηρεί τις αλλαγές στο τοπίο μέχρι που μια αναπάντεχη ερωτική ιστορία βομβαρδίζει τον μικρόκοσμο του.

Η Τερέζα, μια μπλεγμένη στα δίχτυα της μαφίας Αφρικανή τραγουδίστρια, θέλει να καλύψει ένα παλιό tattoo και η χημεία μεταξύ τους είναι ακαριαία. Παράλληλα, ο Τάρεκ, ένας απελπισμένος πρόσφυγας από τη Συρία με τη 10χρονη κόρη του, απευθύνεται όπου μπορεί για να φύγει από τη χώρα. Όσο ο Νάκος καταστρώνει σχέδιο εξολόθρευσης μεταναστών, η τύχη υφαίνει τη δική της πλοκή και φέρνει τις μοίρες των ανθρώπων κοντά, όσο μακριά κι αν γεννήθηκαν.