Τριήμερη επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη σε Ηράκλειο και Λασίθι

Τριήμερη επίσκεψη στο Ηράκλειο και το Λασίθι θα πραγματοποιήσει η υπουργός Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη  προκειμένου να συζητήσει με τους τοπικούς  παράγοντες μια σειρά από σημαντικά θέματα της αρμοδιότητας της.

Όπως έχει γράψει ήδη η ΄Πατρίς΄ η υπουργός Πολιτισμού θα παραστεί στα εγκαίνια  της επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου  που θα γίνουν μεθαύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 ,στις 7 το απόγευμα.

Η επίσκεψη που θα διαρκέσει τρεις ημέρες περιλαμβάνει ακόμα επίσκεψη στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου θα συζητηθεί το θέμα του Δικταίου Άντρου ,καθώς και άλλα σημαντικά θέματα της περιοχής.

Στο Ηράκλειο η κ.Μενδώνη θα έχει επαφές με τον Περιφερειάρχη κ.Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου κ.Καλοκαιρινό . Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι   η  σειριακή εγγραφή των μινωικών ανακτόρων όλης της Κρήτης στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ. Και ιδιαίτερα τα θέματα  που αφορούν στη διευθέτηση του περιβάλλοντος χώρου και την είσοδο στον  αρχαιολογικό  χώρο,  τον οποίο αναμένεται να επισκεφθεί η υπουργός.

Ακόμα θα συζητηθεί το θέμα των ενετικών τειχών  καθώς επίκειται η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για τη χρήση του μνημείου από τον δήμο Ηρακλείου ,τα οποία επίσης θα επισκεφθεί η κ.Μενδώνη.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η οριστικοποίηση κάποιων θεμάτων προκειμένου να υπογραφεί  Προγραμματική  Σύμβαση για την αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά  ,γι αυτό πιθανότατα να υπάρξει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Η  κ. Μενδώνη θα συμμετέχει τέλος σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή που επίσης θα γίνει στο Ηράκλειο ενώ θα έχει επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες .