Πέμπτη 25 Ιουνίου
Συνεχίζεται το 11ο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου.
-Στον Ι.Ν. Αγίου Ματθαίου των Σιναϊτών, στις 10:00, η ξενάγηση «Μαθαίνουμε τον Λάκκο» θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Ματθαίο των Σιναϊτών και στην περιοχή του Λάκκου, από τον υπεύθυνο του Ναού Βασίλη Καφετζάκη και τον αρχιτέκτονα Ηρακλή Πυργιανάκη.
-Στις Δαφνές, στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Μουσείο Κρητικής Λαογραφίας, στο πατρογονικό κτήμα της οικογένειας Κοκοτού (Συλλογές Σπύρου και Ελιάνας Κοκοτού).
-Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο των ξεναγήσεων με τίτλο: «Μικρές ιστορίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου», στις 18:00, η Παρασκευή Σταματάκη θα παρουσιάσει την ξενάγηση: «Ένα μινωικό καπνιστήρι και η μελισσοκομία στη μινωική Κρήτη».
-Στα Αλάτσατα, στις 18:00, τα «Βιβλία πάνω στη Σκηνή», με ένα διαδραστικό θεατρικό αναλόγιο παιδικής λογοτεχνίας θα σας κρατήσουν συντροφιά.
-Στον Άγιο Μύρωνα, στις 20:30, η θεατρική παράσταση με τίτλο: «Ο Μπαρμπαγιώργος φύλακας» θα παρουσιαστεί. Ο Καραγκιόζης, με τη βοήθεια του αχώριστου φίλου του, Χατζηαβάτη, θα βάλει τον αγαθό Μπαρμπαγιώργο σε μπελάδες!
-Στο Σκαλάνι, στις 21:00, η παράσταση κουκλοθέατρου «Το Κανόνι της Ειρήνης» διοργανώνεται από το Κουκλοθέατρο Κρήτης.
-Στην Καλλιθέα, στις 21:15, συναυλία με τίτλο: «Ο ήλιος της αγάπης» θα πραγματοποιηθεί, με το συγκρότημα του Γιώργου Γκερεδάκη, ενώ
-στις 21:30, στη Νέα Αλικαρνασσό (στον παραλιακό), Hip hop Con-Δύο βραδιές γεμάτες μουσική και graffiti έρχονται να δώσουν χρώμα και μουσική υπόκρουση στην καθημερινότητά σας.
Παρασκευή 26 Ιουνίου
Συνεχίζεται το 11ο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου.
-Στο Κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Μελίνα Μερκούρη» (Νέα Αλικαρνασσός), από τις 16:30 έως τις 21:30, η εκδήλωση με τίτλο: “Ten Years, One Love Batala Creta – 10 χρόνια Batala Creta” θα λάβει χώρα από τους Batala Creta.
-Γιορτή-εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Παλιανής στην τοπική Κοινότητα Αυγενικής, η οποία θα ξεκινήσει στις 18:30.
-Στους Αθανάτους, στις 20:30, η θεατρική παράσταση με τίτλο: «Μαθητής για κλάματα»: Ο Καραγκιόζης διορίζεται φύλακας στο πάρκο της πόλης, θα πραγματοποιηθεί.
-Στο Θεατράκι παλιάς Λαχαναγοράς (Αγία Τριάδα), στις 20:30, η θεατρική παράσταση για παιδιά: «Αλήθεια ή ψέμα;» θα πραγματοποιηθεί από το Θεατρικό Σχήμα «ΧΩΡΟΜΟΡΦΕΣ».
-Στο Θεατράκι Καράβολα (στην παραλιακή λεωφόρο), στις 21:00, η θεατρική παράσταση: «Όταν Δάκρυσε το Πνίτσε» από τη Θεατρική Ομάδα του Σωματείου Μ.Κ.Ο. Γυναικών ΙΡΙΔΑ, η ξεκαρδιστική κωμωδία του Δομήνικου Ταβερναράκη, θα λάβει χώρα.
-Στο Θέατρο Συλλάμου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Κομμέντια ή οι πανουργίες του Μπερτόλδου» από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυγενικής.
-Στη Νέα Αλικαρνασσό (στον παραλιακό), στις 21:30, οι Hip hop Con-Δύο βραδιές γεμάτες μουσική και graffiti έρχονται να δώσουν χρώμα και μουσική υπόκρουση στην καθημερινότητά σας.
-Στις Βούτες, στις 21:00, θα γίνει συναυλία κρητικής παραδοσιακής μουσικής με τους Βασίλη Παπουτσάκη (λύρα), Δημήτρη Αποστολάκη του Μιχαήλ (λαγούτο, φωνή), Δημήτρη Αποστολάκη του Αντωνίου (λαγούτο, φωνή), Γιώργο Παπουτσάκη (μπάσο).
-Στις Κάτω Ασίτες, στις 21:00, θα λάβει χώρα συναυλία κρητικής μουσικής με τον Γιώργη Ξυλούρη (Καντρή) και το συγκρότημά του.
Σάββατο 27 Ιουνίου
Συνεχίζεται το 11ο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου.
-Στο πλαίσιο των ξεναγήσεων με τίτλο: «Μικρές ιστορίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου» που διοργανώνονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στις 11:00, η ξενάγηση με τίτλο: «Η θάλασσα και το ταξίδι στη μινωική Κρήτη» θα πραγματοποιηθεί από τη Γεωργία Φλούδα.
-Στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Μελίνα Μερκούρη» (Νέα Αλικαρνασσός), από τις 09:30 ως τις 14:00, άλλη μια συναυλία από τους Batala Creta με τίτλο: “Ten Years, One Love Batala Creta-10 χρόνια Batala Creta” θα πραγματοποιηθεί.
-Στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά, στις 18:00, η «Εισαγωγή στις απαρχές των τεχνολογιών» -μια διαδραστική ξενάγηση- θα πραγματοποιηθεί.
Δηλώσεις συμμετοχής-κράτηση θέσεων τηλεφωνικά στο 2810220610 καθημερινά 10:00-18:00.
-Στην πλατεία Ελευθερίας-πλατεία 18 Άγγλων-διασταύρωση 1821 και Αγίου Μηνά, από τις 19:00, οι Batala Creta με τη συναυλία “Ten Years, One Love Batala Creta-10 χρόνια Batala Creta” θα σας κρατήσουν συντροφιά. Πρόκειται για μια μεγάλη μουσική παρέλαση στους δρόμους του Ηρακλείου.
-Στο Κορακοβούνι, στις 20:00, η πολιτιστική εκδήλωση: «Ανάδειξη της Υπαίθρου του Νομού Ηρακλείου», ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα από τη Σχολή Παραδοσιακών Χορών «Κρήτωρες».
-Στα Σταυράκια, στις 20:30, διοργανώνεται η παράσταση κουκλοθέατρου: «Το κανόνι της Ειρήνης» διοργανώνεται από το Κουκλοθέατρο Κρήτης, ενώ
-στην Πρασσά, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία παραδοσιακής κρητικής μουσικής με το συγκρότημα του Γιώργου Κατσουλιέρη.
-Τέλος, στα Κεράσια, στις 21:15, τόσο η συναυλία-αφιέρωμα στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι του ’50 και του ’60 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιξορρούματος, όσο και η εκδήλωση αναβίωσης του εθίμου για τον Κλήδονα, με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος των Γιάννη Μακρυδάκη και Γιώργου Σαββάκη.
Κυριακή 28 Ιουνίου
Ολοκληρώνεται το 11ο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου.
-Στην πλατεία Μωσαϊκού (λεωφόρος Δικαιοσύνης), στις 19:00, το Close up magic show με τον μάγο Vitalio θα σας διασκεδάσει, μαζί με Face & Body painting από τις «Μαγικές Μεταμορφώσεις».
-Στην πλατεία Ελευθερίας, στις 19:00, το DJ SET με τον Νίκο Ρηγάκη θα σας συνοδεύσει μουσικά, ενώ
-στις 21:00, η μουσική εκδήλωση «Από την Κρήτη ως το Άπειρο» με τη Γεωργία Νταγάκη θα πραγματοποιηθεί.
