ΠΑΝΤΡΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ : Ο κ. Αρναουτάκης στην εκδήλωση του Μυλοποτάμου

Στις αξίες του πολιτισμού καθώς και στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας στην ανάδειξη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό των εκλεκτών κρητικών προϊόντων αλλά και στη διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εγκαινιάζοντας αντίστοιχα στο Πέραμα Ρεθύμνου την “έκθεση παραγωγών-καλλιτεχνών-πολιτιστικών συλλόγων Μυλοποτάμου” αλλά και στην Κίσσαμο Χανίων το “10ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας”

Οι διοργανώσεις που έγιναν με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία ο δε περιφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές Δήμους και πολιτιστικούς συλλόγους τόνισε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει σε συνεργασία με τους φορείς να στηρίζει τέτοιες δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, την παιδεία την τοπική παράδοση προβάλλουν τα κρητικά προϊόντα και συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία.

Στην αξία και στους στόχους των διοργανώσεων αναφέρθηκαν ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης (συμμετείχε στα εγκαίνια του φεστιβάλ στην Κίσαμο), ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης,οι δήμαρχοι Κίσαμου και Μυλοποτάμου Θεόδωρος Σταθάκης και Δημήτρης Κόκκινος αντίστοιχα, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτισμού των δυο Περιοχών οι οποίοι και ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για την συνεργασία και στήριξη των συνδιοργανώσεων. Παρόντες επίσης στις δυο διοργανώσεις ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Καλογερής, Μανολης Χνάρης, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορεων και πλήθους κόσμου.

“Ο τοπικός μας πολιτισμός με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κρητικής ταυτότητας, τα εκλεκτά κρητικά προϊόντα, η μοναδικότητα της Κρητικής κουζίνας αποτελούν μερικά από τα πιο ισχυρά συνεκτικά υλικά της κοινωνίας μας” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Αρναουτάκης. Παράλληλα ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στις δράσεις και στα σχέδια της Περιφέρειας ανέφερε:”Στην Περιφέρεια Κρήτης, έχουμε κατανοήσει ότι ο πολιτισμός μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία νέων ευκαιριών επαγγελματικής απασχόλησης, κατά κανόνα υψηλής εξειδίκευσης σε κλάδους αιχμής, οι οποίοι επιπροσθέτως εμφανίζουν υψηλά ποσοστά απασχόλησης των νέων.

Τα τελευταία χρόνια, με τον πολιτισμό δώσαμε μια πολύ πιο ισχυρή ταυτότητα στον τουρισμό μας. Με τον τουρισμό δώσαμε μία νέα, αναπτυξιακή δυναμική στην αξιοποίηση του πολιτισμού μας. Για αυτό το λόγο μέσα από την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, προχωρήσαμε στη δημιουργική διασύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα.

Τα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε παρακάτω, καθιστώντας την Κρήτη μια Περιφέρεια που στηρίζεται σε βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες, πυλώνες που είναι στενά συνδεδεμένοι μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλέγμα, ικανό να εγγυηθεί την αναπτυξιακή περιοχή του συνόλου των Δήμων της Κρήτης, πάντα σε καθημερινή και στενή συνεργασία με τους Δήμους, τις αναπτυξιακές εταιρείες, τα επιμελητήρια και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς.

Η συνέργεια του πολιτισμού με τον τουρισμό, την άλλη μεγάλη «βιομηχανία» της Κρήτης, είναι άρρηκτη”.