Πυρετεχνήματα - Ηράκλειο

Η πλατεία Ελευθερίας αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει όλο τον κόσμο κάθε ηλικίας που έσπευσε να παρακολουθήσει από κοντά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ελευθερίας.
Οι πρώτες ημέρες του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου που έχει στηθεί στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης είναι ιδιαίτερα πετυχημένες αφού ο κόσμος διψά για να ξεφύγει λίγο από τα συνηθισμένα.

Την επίσημη έναρξη της φετινής εορταστικής περιόδου στο Ηράκλειο, κήρυξε το βράδυ του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός,  στην, κατάμεστη από χιλιάδες κόσμο,  πλατεία Ελευθερίας.

Με τα κινητά ανά χείρας οι Ηρακλειώτες αποτυπώνουν το φαντασμαγορικό θέαμα

Ο Δήμαρχος, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, έδωσε το έναυσμα για τη φωταγώγηση  μιας συστάδας Χριστουγεννιάτικων δέντρων, στην καρδιά του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου, το οποίο είχε ανοίξει τις πύλες του από το απόγευμα της ίδιας ημέρας και αναμένεται να αποτελέσει και φέτος πόλο έλξης για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης.

Η βραδιά περιελάμβανε επίσης χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου, εντυπωσιακό θέαμα με πυροτεχνήματα αλλά κυρίως πολύ κέφι από τον κόσμο που μέτρησε αντίστροφα,  μαζί με τον δήμαρχο, για τη  φωταγώγηση των δέντρων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος,  αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΗ, καθώς και  όσους εργάστηκαν και εργάζονται για την επιτυχία του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου, τόνισε: «Το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο έχει εξελιχθεί πια  σε θεσμό για το Ηράκλειο, τον οποίο περιμένουν κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, προκειμένου να μπουν στο πνεύμα των εορτών, χιλιάδες άνθρωποι.

χαιρετισμός δήμαρχος στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ελευθερίας.

Και το φετινό πρόγραμμα του Κάστρου,  με τις πολλές και ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις καθώς και με την πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων που  περιλαμβάνει με ελεύθερη είσοδο είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Οι οποίοι συνήθως είναι τα παιδιά.  Αν και μέσα στο Κάστρο,  όλοι μπορούμε να γίνουμε και πάλι παιδιά!

Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους. Και μην ξεχνάτε κάτι που έχω πει και άλλες φορές: Όσο είμαστε μαζί, όσο έχουμε ο ένας τον άλλο, δεν έχουμε  τίποτα να φοβηθούμε. Χρόνια πολλά»!

Αμέσως μετά τη φωταγώγηση, χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γιώργος Τσαγκαράκης, ενώ στη σκηνή βρέθηκαν  αντιδήμαρχοι και μέλη της δημοτικής Αρχής.

Ακολούθησε συναυλία με τους «Alan Dalon».

εκδηλώσεις του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου στην πλατεία Ελευθερίας

Οι εκδηλώσεις  συνεχίζονται

Σήμερα, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 6 το απόγευμα, στο Σπίτι των Χρωμάτων. Μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης “Ίτανος” διαβάζουν ιστορίες από την Ελληνική παράδοση, για καλικαντζάρους, παγανά, κωλοβελόνιδες.

Στις 7.30 το απόγευμα στην κεντρική σκηνή παρουσιάζεται η  πόλη σε “Ήχο Ανοχής” με ελληνικό και ξένο Rock, όπως αυτοί ξέρουν! Αντώνης Παρθενάκης: κιθάρα, φωνητικά, Γιώργος Λιόντας: μπάσο, Στέλιος Ταρλάς: τύμπανα, φωνητικά, Νίκος Τριαλώνης: ήχος.