«Λάμψη» Πικάσο στα 8α γενέθλια του Μουσείου της Αρχαίας Ελεύθερνας – θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα

Η έκθεση διοργανώνεται από την κόρη του μεγάλου ζωγράφου Παλόμα Πικάσο, τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νικόλαο Σταμπολίδη και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα.

Η εκδήλωση της συναυλίας εντάσσεται στο «Φεστιβάλ Κρήτης», που πραγματοποιείται υπό τη σκέπη και την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Η προμήθεια των εισιτηρίων για τη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, θα γίνεται αυστηρά με ηλεκτρονικό τρόπο για να υπάρξει έλεγχος στον αριθμό των θεατών.

«Πικάσο στην Κρήτη: η χαρά της ζωής»

Τη φύση και τη χαρά της ζωής, όπως τη φιλοτέχνησε ο Πάμπλο Πικάσο σε σχέδια, χαρακτικά, κεραμικά, πίνακες και μικρά γλυπτά, υμνεί η νέα περιοδική έκθεση που θα διεξαχθεί στο Μουσείο αρχαίας Ελεύθερνας από τις 5 Ιουλίου έως τις 20 Οκτωβρίου 2024. Η έκθεση με τίτλο «Πικάσο στην Κρήτη: η χαρά της ζωής», που επιμελούνται ο Καθηγητής Νικόλαος Σταμπολίδης, γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, και η Παλόμα Πικάσο, κόρη του σπουδαίου καλλιτέχνη, πήρε πρόσφατα το «πράσινο φως», αλλά και τα εύσημα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Συνολικά 62 έργα κυρίως από την προσωπική συλλογή της Παλόμα Πικάσο που αποτυπώνουν μυθικές μορφές, όχι μόνο τον γνωστό Μινώταυρο, αλλά και Φαύνους, Πάνες, Σατύρους, καθώς επίσης κοπάδια ζώων και πουλιά, πολεμιστές, σκηνές χορού και αποκάλυψη της ομορφιάς, θα φιλοξενηθούν στην έκθεση η οποία εστιάζει στη μυθολογία της Κρήτης, τη χαρά της ζωής και το ζωικό στοιχείο.

Στα 8α γενέθλια του Μουσείου της Αρχαίας Ελεύθερνας θα παραβρεθούν ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, ανασκαφέας της Αρχαίας Ελεύθερνας και δημιουργός του λαμπρού μουσείου, Νίκος Σταμπολίδης, η  σχεδιάστρια μόδας, πολυτελών κοσμημάτων και κόρη του θρυλικού ζωγράφου, Paloma Picasso, η Διευθύντρια Μουσείων Βατικανού, Barbara Jatta,, ο καταξιωμένος τραγουδιστής, συνθέτης και μουσικός, Γιώργος Νταλάρας, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, η Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, Αναστασία Τσιγγουνάκη  και ο Πρόεδρος Φίλων Μουσείου αρχαίας Ελεύθερνας, Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης την Πέμπτη 4 Ιουλίου, 13:00 στο Grecotel Creta Palace.

Στα πλαίσια του εορτασμού των γενεθλίων του Μουσείου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας έκθεσης που φιλοξενεί «Ο Πικάσο στην Κρήτη: Η χαρά της ζωής» και η συναυλία του  Γιώργου Νταλάρα με τίτλο “Στο φως της Ελεύθερνας”.