μαιρη χρονοπουλου ενα μεγαλο παρτι αντι κηδειας

Ένα πάρτι για να γιορταστεί η ζωή της ήθελε σαν  ένα τελευταίο αντίο η μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου.

Ενα τελευταίο πάρτι κι όχι κηδεία ήταν η τελευταία επιθυμία της. Είχε διευθετήσει τα πάντα. Πώς θα γίνει αποτέφρωση, το φέρετρό της, το πού θα τοποθετηθεί η τέφρα της. Είχε, επίσης, «διοργανώσει» το τελευταίο πάρτι. Ένα γλέντι για τη ζωή που έζησε.

Φορώντας άσπρα όσοι αγάπησαν την ηθοποιό την αποχαιρέτησαν χθες    στην οδό Αληθείας 10, στην Παιανία, έναν χώρο που λάτρευε και είχε ζήσει μερικά από τα μεγαλύτερα πάρτι της ζωής της.

Εκείνη βρισκόταν  σε ένα κάτασπρο φέρετρο, με ανάγλυφο λευκό άγγελο στο καπάκι του. Το φόρεμα που ήθελε η ίδια να φορά στο τελευταίο της ταξίδι, είναι εκείνο που φόρεσε κατά την εμφάνισή της έπειτα από 20 χρόνια αναπηρίας στη μεγάλη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στην Αλεξανδρούπολη και βρίσκεται στο ατελιέ του οίκου “Νίκος – Τάκης”, σχεδιασμένο από τον φίλο της Χάρη Τσιάρα.

Το πάρτι στο σπίτι της στην Παιανία, έναν χώρο που λάτρευε και είχε ζήσει μερικά από τα μεγαλύτερα πάρτι της ζωής της.

Στον κήπο του σπιτιού, γύρω από την πισίνα και κάτω από τις ελιές, πρόσφεραν  άφθονο κρασί, γαρίδες  και γλυκίσματα.

Στη συνέχεια, η σορός μεταφέρθηκε  στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας. Εκεί,   ακολούθησε ένα αφιέρωμα – με εικόνες και ήχο – στη ζωή της, ενώ η Ευανθία Ρεμπούτσικα με το βιολί της ερμήνευσε ένα ρεκβιεμ που έγραψε η ίδια για τη μεγάλη σταρ.

Η επιθυμία της ήταν η τέφρα της να τοποθετηθεί σε ειδική θέση στον κήπο του σπιτιού της στην Παιανία και στο μνημείο θα αναγράφεται: «Μαίρη Χρονοπούλου. Ηθοποιός. Αγαπούσε τα παιδιά».