μαθητές του Δημοτικού Ωδείου και μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, συμμετείχαν στη συναυλία με έργα μουσικής δωματίου

Νέα παιδιά, μαθητές του Δημοτικού Ωδείου και μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, συμμετείχαν στη συναυλία με έργα μουσικής δωματίου, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία    το βράδυ της Κυριακής 8 Μαΐου, παρουσία και του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Οι ταλαντούχοι μουσικοί απέδωσαν με εξαιρετικό τρόπο τις σπουδαίες δημιουργίες του Μπραμς και του Μέντελσον, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Αμέσως μετά ο δήμαρχος συνεχάρη θερμά τους νέους μουσικούς και τον δάσκαλό τους,  καλλιτεχνικό διευθυντή  του Ωδείου και εκ των κορυφαίων βιολιστών της χώρας Γιώργο Δεμερτζή, λέγοντάς τους ότι το μέλλον τους ανήκει: «Όταν το 2016 δημιουργήσαμε την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου,  στόχος μας ήταν να στηρίξουμε τα ταλέντα του τόπου μας και να τους δώσουμε τη δυνατότητα, μέσω της Συμφωνικής αλλά και μέσω του Ωδείου να εκπαιδευτούν από πολύ σημαντικούς δασκάλους.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι διαπίστωσα για μια ακόμα φορά ότι τόσο το  Ωδείο του Δήμου  όσο και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης διαθέτουν πραγματικά πολύ ταλαντούχο έμψυχο δυναμικό και εξελίσσονται σε φυτώρια νέων και ικανών μουσικών με λαμπρές προδιαγραφές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος συνεχάρη επίσης τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου Μίλτο Λογιάδη, καθώς και τη διοίκηση της ΔΗΚΕΗ για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον συγκεκριμένο τομέα.

Στη  συναυλία η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα διδασκαλίας της  ΣΟΝΔΚΗ, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, παρευρέθηκαν επίσης η πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ και Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ και  αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Καλογεράκη-Αρχοντάκη, ο αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γιώργος Τσαγκαράκης κ.ά.

Συμμετείχαν οι μουσικοί: Γεώργιος Δασκαλάκης, Τατιανή Κοτανίδου, Γιάννης Μαγειρόπουλος, Γεώργιος Χλιαβώρας (βιολιά), Δημήτρης Αντωνακάκης, Στέφανος Συμεωνίδης (βιόλες), Κωστής Σπυριδάκης, Ίλια Τηλιακού (τσέλο).