4 ορχήστρες σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία

Μια μοναδική καλλιτεχνική συνάντηση νέων και ταλαντούχων μουσικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Delaware, ολοκληρώνεται  Κυριακή 30 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Θα συμμετέχουν από την Ελλάδα, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΜΕΤ)και η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μίλτος Λογιάδης

Μαζί, οι τέσσερις ορχήστρες, υπό τη διεύθυνση των James Allen Anderson και Μίλτου Λογιάδη, δημιούργησαν μια νέα συμφωνική ορχήστρα με περισσότερους από 100 μουσικούς, με σολίστ την εξαιρετική βιρτουόζο του βιολιού Irmina Trynkos, προσφέροντας στο κοινό μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Ο κ. James Anderson

Το μουσικό ραντεβού περιλάμβανε τρεις συναυλίες, οι οποίες ξεκίνησαν από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τρίτη 25 Ιουνίου, συνεχίστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 27 Ιουνίου και ολοκληρώνονται αύριο στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Η παράσταση στο Ηράκλειο πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης και παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν».

Το πρόγραμμα της συναυλίας, θέλοντας να δώσει έμφαση στη συνεργασία των δύο χωρών, περιλαμβάνει Έλληνες και Αμερικάνους συνθέτες.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας, που πηγάζει από τη φιλοσοφία που πρεσβεύει το Πανεπιστήμιο του Delaware, είναι να δημιουργηθούν καινοτόμες, καλλιτεχνικές εμπειρίες που αλλάζουν τη ζωή των μαθητών, μέσω της καθοριστικής αλληλεπίδρασης με διαφορετικές παγκόσμιες παραδόσεις.

Δεδομένου ότι οι τέχνες διαθέτουν μια μοναδική ικανότητα να ξεπερνούν και πολιτιστικά εμπόδια, το Πανεπιστήμιο του Delaware αναπτύσσει πρωτοβουλίες πολλαπλών φάσεων που επικεντρώνονται σε πολιτιστικά γεγονότα συνδυάζοντας τα εικαστικά, τη λογοτεχνία, τον χορό, τον κινηματογράφο και τη μουσική από όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή ταλαντούχων φοιτητών και καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Delaware και μουσικούς από όλο τον κόσμο.