Ξενοδοχεία: Εντός και εκτός Κρήτης η επέκταση της Κ. Μπαντουβάς Α.Ε.
Νέο σχέδιο επέκτασης στον ξενοδοχειακό τομέα

Την επέκτασή της στον ξενοδοχειακό τομέα, εντός και εκτός Κρήτης, σχεδιάζει μέσα στην επόμενη τριετία η εταιρεία Κώστας Μπαντουβάς Α.Ε. που δραστηριοποιείται στον τουριστικό κλάδο για περισσότερο από μισό αιώνα και ιδρύθηκε από τον Κώστα και την Ροσβίτα Μπαντουβά.

Ο κ. Κώστας και η κα Ροσβίτα Μπαντουβά, ιδρυτές της εταιρείας

 

Η μέτοχος του ομίλου Δέσποινα Μπαντουβά και ο γενικός διευθυντής Κώστας Μαρκάκης μιλούν στην «Π» για το σήμερα και το αύριο της εταιρείας.

Τα ξενοδοχεία

Όπως σημειώνεται:

Η Κ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ Α.Ε. δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό χώρο ήδη από το 1988, αρχικά με το ξενοδοχείο KOSTA MARE στον Ανισαρά Χερσονήσου, τότε 3* 57 δωματίων, το οποίο το 2004 ανακαινίστηκε, επεκτάθηκε σε 140 δωμάτια κι αναβαθμίστηκε σε ένα νέο προϊόν 4* μετονομαζόμενο σε  KOSTA MARE PALACΕ και από το 2022 λειτουργεί κάτω από το Management της PARALOS HOSPITALITY.

Το ξενοδοχείο είχε καταφέρει να γίνει γνωστό για την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του αποκτώντας πολλούς πιστούς πελάτες που το επισκέπτονταν για πολλά συνεχόμενα χρόνια και καθ’ επανάληψη και στις δύο φάσεις του. Φέτος με μια επένδυση περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ το ξενοδοχείο μας ουσιαστικά ξαναχτίζεται, τόσο τα δωμάτια όσο και οι κοινόχρηστοι χώροι του και θα λειτουργήσει από την 01.07.2024 σαν 5* με το  όνομα PARALOS KOSTA ALÍMIA. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του σημερινού ταξιδιώτη για αποκόμιση πραγματικής εμπειρίας στις διακοπές του στον προορισμό που βρίσκεται, φιλοδοξούμε να φέρουμε μια νέα πρόταση στον ξενοδοχειακό μας χώρο, ειδικά στο επίπεδο της γαστρονομίας.

Θα είμαστε το πρώτο ξενοδοχείο που ουσιαστικά δεν θα υπάρχει κεντρικός χώρος εστίασης, αλλά αντίθετα πέντε διαφορετικά εστιατόρια που θα παρέχουν à la carte service στους πελάτες μας τόσο για το γεύμα όσο και για το δείπνο τους. Συνεχίζουμε φυσικά την πολιτική που εγκαινιάσαμε στην PARALOS HOSPITALITY για χρήση σχεδόν αποκλειστικά τοπικών προϊόντων στις κουζίνες μας και φυσικά κατά μεγάλη πλειοψηφία μόνο ελληνικές συνταγές.

Το δεύτερο ξενοδοχείο μας αγοράστηκε το 1992 και ήταν το συγκρότημα 54 διαμερισμάτων στην Ανάληψη Χερσονήσου με την ονομασία VENUS MARE. Το συγκρότημα ανακαινίσθηκε, επεκτάθηκε κι αναβαθμίστηκε σε 5* Boutique, με δυναμικότητα 66 δωματίων και σουιτών και από τον Ιούλιο του 2022 λειτουργεί με  το όνομα PARALOS VENUS SUITES. Η λειτουργία του επίσης βασίζεται στην αρχές της PARALOS HOSPITALITY, ενώ φέτος προστέθηκε κι ένα δεύτερο á la carte εστιατόριο βιολογικής κουζίνας, με τα σχόλια των πελάτων μας, σχεδόν στον απόλυτο βαθμό ικανοποίησης, να δείχνουν ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.

Το τρίτο ξενοδοχείο με το όνομα PARALOS LIFESTYLE BEACH, 4* 148 δωματίων στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, προστέθηκε στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Κ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ Α.Ε., το 2019 και αποτελεί ένα στολίδι αλλά και παράδειγμα προς μίμηση για όλη την περιοχή. Παρά το σχετικά σύντομο διάστημα λειτουργίας του, το ξενοδοχείο λόγω των άριστων υπηρεσιών του, έχει καταφέρει ήδη να δημιουργήσει το δικό του κοινό και να γίνει γνωστό και αγαπητό στον κόσμο.

μπαντουβα-δέσποινα
Η κα Δέσποινα Μπαντουβά

 

Το επενδυτικό πλάνο

Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί και τα επενδυτικά πλάνα για την επόμενη τριετία;

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις τους, η Ελλάδα διανύει την καλύτερη περίοδό της σαν τουριστικός προορισμός και εμείς σαν μια εταιρεία που βρισκόμαστε στα τουριστικά πράγματα ήδη 52 χρόνια, ιδρύθηκε το 1972 από τον Κώστα και την Ροσβίτα Μπαντουβά, έχουμε στόχο, πέρα από περαιτέρω ανάπτυξη των άλλων δραστηριοτήτων του Ομίλου μας, το τουριστικό γραφείο CRETAN HOLIDAYS και την εταιρεία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων AUTOCANDIA, να επεκταθούμε περαιτέρω στον ξενοδοχειακό τομέα εντός ή εκτός Κρήτης.

Είμαστε έτοιμοι για τις προκλήσεις που φέρνει το νέο αεροδρόμιο;

Τί προοπτικές υπάρχουν στον κρητικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια με την λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, ποιές είναι οι τάσεις της τουριστικής αγοράς που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας, ως προορισμός;

Το νέο αεροδρόμιο έρχεται με καθυστέρηση τουλάχιστον 20 ετών για να δώσει την ώθηση που χρειάζεται η Κρήτη για να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο τουριστικά.

Δυστυχώς, όπως γίνεται συνήθως στην χώρα μας, τα πράγματα ξεκίνησαν  ανορθόδοξα. Ο ΒΟΑΚ είναι το έργο που έπρεπε να προηγηθεί, αφού χωρίς το ανάλογο οδικό δίκτυο, οι εικόνες που θα βλέπουμε στους δρόμους με την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι το 2027 και την αύξηση της κίνησης που αυτό θα φέρει, θα είναι τραγικές από κάθε άποψη.

Ο κ. Κώστας Μαρκάκης

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε ήδη την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της. Οι περισσότεροι επισκέπτες που περιμένουμε, θα χρειαστούν περισσότερο νερό που κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και λιγότερο. Η ανάγκη για έργα υποδομής, κάθετους δρόμους, αποχετεύσεις, βιολογικούς καθαρισμούς είναι επιτακτική. Είμαστε έτοιμοι για την ανάπτυξη που θα φέρει το αεροδρόμιο; Φοβόμαστε πως όχι.

Ήδη ετοιμάζονται μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε όλο το νησί το οποίο είναι αδιαμφισβήτητα πολύ θετικό. Αν όμως θέλουμε να δούμε επιτέλους 12μηνο τουρισμό, επιβάλλεται να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Η Κρήτη δεν ενδείκνυται για ηλιοθεραπεία και μπάνιο τον χειμώνα κι ελπίζουμε να μείνει έτσι και να μην συνεχίσουμε να βλέπουμε θερμοκρασίες όπως τις φετινές, προσφέρεται όμως για ποδηλασία, για πεζοπορίες, ορειβασία και πολλές άλλες δραστηριότητες. Ας δημιουργήσουμε τις υποδομές και το πλαίσιο για την ανάπτυξη τους, όπως ποδηλατόδρομους στην ενδοχώρα ή άρτια σημασμένα οδοιπορικά και ορειβατικά μονοπάτια και δραστηριότητες βουνού που θα γίνουν πόλος έλξης για τουρίστες την περίοδο του χειμώνα.