Νέες διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει η υπόθεση με τους δύο διασώστες του ΕΚΑΒ Χανίων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με έλεγχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σχετικά με περιστατικό πνιγμού ηλικιωμένης γυναίκας σε παραλία των Χανίων το 2024.
Πέρα από το κύμα συμπαράστασης που εκδηλώνεται καθημερινά από συναδέλφους τους σε όλη την Κρήτη και την Ελλάδα, οι δύο διασώστες φαίνεται πως αποκτούν πλέον και έναν ιδιαίτερα σημαντικό «σύμμαχο»… τους ίδιους τους ανθρώπους, που ήταν παρόντες εκείνη τη στιγμή στην παραλία και είδαν με τα μάτια τους όσα συνέβησαν.
Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από την «Π», αρκετοί πολίτες, που βρίσκονταν στο σημείο την ημέρα του περιστατικού, έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεση να καταθέσουν ενώπιον των αρμόδιων Αρχών, προκειμένου να μεταφέρουν όσα είδαν και βίωσαν εκείνες τις κρίσιμες στιγμές.
Κοινή αναφορά όλων είναι ότι το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έφτασε στην παραλία μέσα σε ελάχιστο χρόνο και πως οι δύο διασώστες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν στη ζωή την ηλικιωμένη γυναίκα.
Μάλιστα, αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν σκηνές έντονης αγωνίας στην παραλία, κάνοντας λόγο για συνεχείς προσπάθειες ανάνηψης, παροχής πρώτων βοηθειών από την πλευρά των διασωστών, οι οποίοι -όπως υποστηρίζουν- δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να προσπαθούν.
Χαρακτηριστική είναι η επικοινωνία γυναίκας αναγνώστριας με την «Π», η οποία, όπως ανέφερε, ήταν παρούσα στο περιστατικό και επιθυμεί να καταθέσει επίσημα στις Αρχές.
«Θέλουμε να καταθέσουμε για τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Είναι άδικο αυτό που γίνεται. Ήμουν μπροστά στο περιστατικό. Υπήρχε πάρα πολύς κόσμος που είδε τι έγινε», ανέφερε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας παράλληλα λεπτομέρειες από την επιχείρηση διάσωσης και προσθέτοντας πως και άλλοι θέλουν να καταθέσουν.
Οι πληροφορίες, που μεταφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες, κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ωστόσο -όπως τονίζεται- δεν δημοσιοποιούνται, καθώς αρκετοί από αυτούς επιθυμούν πρώτα να παρουσιαστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να καταθέσουν επίσημα όσα γνωρίζουν, άσχετα αν η υπόθεση ερευνάται ακόμη σε προκαταρκτικό επίπεδο.
Την ίδια ώρα, το κλίμα στήριξης προς τους δύο διασώστες μεγαλώνει συνεχώς, με πολλούς πολίτες να εκφράζουν ανοιχτά την απορία, αλλά και την αγανάκτησή τους, για το γεγονός ότι άνθρωποι που έσπευσαν να σώσουν μία ζωή βρίσκονται σήμερα υπό διερεύνηση για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Η υπόθεση αναμένεται να έχει συνέχεια το επόμενο διάστημα, καθώς οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στην παραλία ενδέχεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή της.
