Στο Ηράκλειο η συνεδρίαση της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

Στον ΟΛΗ συνεδρίασε χθες παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Μάξιμου Σενετάκη, το  Δ.Σ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Δημήτρης Πολίτης δήλωσε ότι το λιμάνι του Ηρακλείου πρωτοπορεί σε πολλά θέματα κι εξέφρασε τη χαρά του γι’ αυτό, ενώ για την περίπτωση των Γουρνών επισήμανε ότι ο επενδυτής είναι αξιόπιστος και αναμένεται να πάρει άδεια καζίνο. “Καταβάλλονται προσπάθειες για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων σε συνεννόηση με την Αθήνα…Τα επιμέρους θέματα επιλύθηκαν, γι’ αυτό και είχαμε την υπογραφή της σύμβασης”, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΟΛΗ, κ. Γιάννης Βαρδαβάς ανέφερε ότι η σημερινή συνεδρίαση αφορά σε όλα τα θέματα λειτουργίας των λιμανιών όλης της χώρας, τόσο σχετικά με τους χρήστες όσο και για τις πάσης φύσεως διεργασίες.Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ, κ. Μηνάς Παπαδάκης τόνισε ότι τα λιμάνια μετασχηματίζονται σε ενεργειακούς κόμβους παραγωγής, αποθήκευσης και διακίνησης ενέργειας. “Αυτό απαιτεί αυξημένη συνεργασία. Σήμερα έχουμε πλούσια ατζέντα θεμάτων”, πρόσθεσε.

“Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι πολύ σημαντικό και η χαρά μας σήμερα είναι μεγάλη με αυτή τη συνεδρίαση. Συζητάμε για την “πράσινη” μετάβαση και την ιδιωτικοποίηση των λιμένων. Ήδη, με τη Διοίκηση του ΟΛΗ υλοποιούνται μελέτες για τέτοιες υποδομές. Χαιρόμαστε που πρωτοπορούμε σε αυτόν τον τομέα της μετάβασης”, επισήμανε ο Υφυπουργός, Μάξιμος Σενετάκης

“Η ατζέντα μας είναι πολύ μεγάλη. Πιστεύουμε στη διοίκηση του ΟΛΗ και ως Ένωση Λιμένων στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες. Το εύρος των θεμάτων είναι μεγάλο και λύνουμε προβλήματα. Ένα θέμα στο Ηράκλειο είναι το θέμα με τα ρυμουλκά”, δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας, κ. Θάνος Λιάγκος και  είπε ότι η Ένωση είναι σαφώς υπέρ της μείωσης των τιμών των εισιτηρίων και “θα πρέπει το μέτρο να επεκταθεί προς όφελος των πολιτών. Ευχόμαστε να γίνει το συντομότερο”

Ο κ Δημήτρης Ιατρίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα θα υπογραφούν μνημόνια συνεργασίας για τα ρυμουλκά και την τροφοδοσία των πλοίων.