Στη Βουλή, από τον Χάρη Μαμουλάκη, η διαμαρτυρία των Δήμων της Κρήτης για την έλλειψη πόρων

Την ναρκοθέτηση της λειτουργίας των Δήμων της Κρήτης λόγω έλλειψης πόρων, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, αναδεικνύει Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντάς σχετική Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης ζητά να δημιουργηθεί άμεσα ένα αναπτυξιακό χρηματοδοτικό πρόγραμμα το οποίο θα διευκολύνει τη λειτουργία των Δήμων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που καλούνται να διαχειριστούν όπως για παράδειγμα να ανταποκριθούν σε έργα υποδομών αλλά και σε άλλα αναπτυξιακά προγράμματα που πρέπει να εκπονήσουν οι Δήμοι.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: «Η έλλειψη πόρων ναρκοθετεί τη λειτουργία των δήμων της Κρήτης».

Ο Βουλευτής, ν. Ηρακλείου ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης), καταθέτει προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, αναφορά το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας «Πατρίς» το οποίο αφορά στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης όπου ζητούν να δημιουργηθεί άμεσα ένα αναπτυξιακό χρηματοδοτικό πρόγραμμα το οποίο θα διευκολύνει τη λειτουργία των Δήμων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που καλούνται να διαχειριστούν όπως π.χ να ανταποκριθούν σε έργα υποδομών αλλά και σε άλλα αναπτυξιακά προγράμματα που πρέπει να εκπονήσουν οι Δήμοι.

Επισυνάπτεται η επιστολή

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα, 9/ 7 /2024

Ο καταθέτων Βουλευτής

Μαμουλάκης Χάρης