Ο εκπαιδευτής σκύλων, Νικόλας Μοναστηριώτης, με τον Ρας και τον Καίσαρα

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο τους, ο κόσμος αυτός θα είναι πάντα πιο όμορφος. Πριν λίγες εβδομάδες, ο Νικόλας Μοναστηριώτης, εκπαιδευτής σκύλων, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. Τού ζητήθηκε  να εκπαιδεύσει ένα αδέσποτο σκυλί, κακοποιημένο στο παρελθόν, ώστε να μπορεί να συνυπάρχει αρμονικά με τη νέα του κηδεμόνα, μία γλυκύτατη γυναίκα που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο Ραμπί-έτσι βαπτίστηκε το αξιαγάπητο λυκόσκυλο-αρχικώς ήταν πολύ φοβισμένος. Μέρα με τη μέρα όμως…μεταμορφώνεται σε ένα σκυλί με αυτοπεποίθηση. Ο Νικόλας Μοναστηριώτης δέχθηκε την πρόσκληση-πρόκληση με όλη του την καρδιά, παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Και είναι συγκινητικό ότι  δέχθηκε να το προσπαθήσει, χωρίς την παραμικρή αμοιβή για τις υπηρεσίες του.

Χρειάστηκαν καθημερινές επισκέψεις δύο εβδομάδων μέχρι ο Ραμπί να εξοικειωθεί με την παρουσία του Νικόλα, να ξεφοβηθεί σιγά-σιγά και να τον πλησιάσει, με δέλεαρ τις ανάλογες λιχουδιές. Ξεκίνησαν μαθήματα βασικής υπακοής και πριν μερικές ημέρες έφθασε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να γίνει και το πρώτο κοινό μάθημα, με τον Ραμπί να συνοδεύει το αμαξίδιο.

Το  δέσιμο που ήδη κτίζεται ανάμεσα στον Ραμπί και στην κηδεμόνα του είναι μοναδικό. Μαγική χημεία που συγκινεί.

ο Ραμπί στο πρώτο μάθημα βασικής εκπαίδευσης δίπλα σε αμαξίδιο
ο Ραμπί στο πρώτο μάθημα βασικής εκπαίδευσης δίπλα σε αμαξίδιο

«Στόχος μας είναι να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον, να θεμελιώσουν αμοιβαία εμπιστοσύνη, να γίνουν πραγματικοί συνοδοιπόροι… Θέλουμε ο Ραμπί να μάθει να κινείται όπως πρέπει εντός σπιτιού, στο αυτοκίνητο, έξω στην βόλτα, επιστήθιος φίλος και στήριγμα ταυτόχρονα. Τα πρώτα μαθήματα είναι ενθαρρυντικά. Ο Ραμπί είναι ένα ιδιαίτερο σκυλί, το οποίο έχει ταλαιπωρηθεί και βασανιστεί. Δεν ήξερε τι σημαίνει χάδι στην κοιλιά» μάς περιγράφει ο Ν. Μοναστηριώτης.

Με αφορμή την συγκινητική ιστορία του Ραμπί, ο Νικόλας Μοναστηριώτης προσφέρεται να αναλάβει δωρεάν τα μαθήματα βασικής εκπαίδευσης σκύλων συνοδών ατόμων με ειδικές ανάγκες.

«Σε οποιοδήποτε σημείο και να βρίσκονται στην Κρήτη, εμείς είμαστε δίπλα τους !! Γιατί είναι ισότιμα μέλη με εμάς και όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα!! Και όλοι μπορούν να έχουν έναν εκπαιδευμένο σκύλο και να απολαύσουν παντού και πάντα τις βόλτες τους!» τονίζει, ευχόμενος σε όλους καλές γιορτές.