Νέα προσπάθεια μεταφοράς  της «στοιχειωμένης» λαϊκής αγοράς του Μασταμπά

Ένας νέος γύρος διαβούλευσης ξεκινά για το επίμαχο θέμα της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά, που έχει κολλήσει εδώ και εννέα χρόνια στην ίδια θέση.

Με την έγκριση της Δημοτικής Επιτροπής που δόθηκε ομόφωνα χθες το πρωί, η διαβούλευση ξεκινά για ένα 10ήμερο, στη διάρκεια του οποίου θα έχουν στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι για να καταθέσουν όσοι το επιθυμούν τις πιθανές αντιρρήσεις τους για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης στο δεύτερο τμήμα της οδού Παρασκευοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση που ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή και τίθεται σε διαβούλευση προβλέπει τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στην Παρασκευοπούλου, αλλά στο δεύτερο τμήμα της και συγκεκριμένα σε αυτό που αναπτύσσεται από τη λεωφόρο Ιωνίας μέχρι την Παπαναστασίου.

Συγκεκριμένα, θα μετακινηθεί από τον αριθμό 7 μέχρι το 75 και από τον αριθμό 8 μέχρι το 74. Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη λαϊκή αγορά της Τετάρτης βρίσκεται στο ίδιο σημείο εδώ και εννέα χρόνια, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων για τη μνημειώδη πολιτική ασυνέπεια που καταγράφει η μεταφορά της.

Παρά το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λάβει δέσμευση ότι η παραμονή κάθε λαϊκής αγοράς θα πρέπει να εξαντλείται μέσα σε 12 μήνες, στην περίπτωση της Παρασκευοπούλου το κοντέρ έχει τερματίσει, αφού από το 2015 η λαϊκή αγορά της Τετάρτης δεν έχει μετακινηθεί μισό βήμα.

Στο πλαίσιο αυτό δρομολογείται η μετακίνηση της λαϊκής αγορά του Μασταμπά σε άλλο σημείο από αυτό που είναι σήμερα, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών σε σχέση με την τήρηση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Έτσι, ξεκινά μια νέα προσπάθεια για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης, για την οποία, όπως διαβεβαιώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανόλης Χαιρέτης, έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη δυνατή όχληση.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μ. Χαιρέτη, δεν είναι δυνατόν αυτή η λειτουργία της λαϊκής να εξελίσσεται συνεχώς στις ίδιες οδεύσεις, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται συνεχώς τα οικοδομικά τετράγωνα μιας συγκεκριμένης περιοχής.

Ο ίδιος εξηγεί ότι απαιτείται αυστηρή εναλλαγή των τοποθεσιών και τήρηση της κυκλικότητας, όπως επίσης και αυστηρή τήρηση του κανονισμού σε σχέση με τον αριθμό των θέσεων που καταλαμβάνουν οι έμποροι στη λαϊκή αγορά.

Ειδικότερα για τη συγκεκριμένη μετακίνηση, όπως εξηγεί ο κ. Χαιρέτης, η διαρρύθμιση και η τοποθέτηση των πάγκων της λαϊκής αγοράς είναι τέτοια ώστε να επιτρέπεται η διαμπερής κυκλοφορία σύμφωνα με την καθιερωμένη κατεύθυνση των οδών Μελετίου Πηγά, Μηνά Γεωργιάδου, Καλλιπόλεως, Ανδρέα Μηλιώτη και Βρυούλων.