ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣΤΑΜΠΑ Η απόφαση για μετακίνηση πυροδότησε άμεσα αντιδράσεις

Ο κύβος ερρίφθη για τη μετακίνηση λαϊκή αγοράς της Τετάρτης στον Μασταμπά, καθώς μετά από απόφαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, οριοθετούνται νέα σημεία για τη μετεγκατάστασή της. Πρώτος σταθμός για τη μετακίνησή της η οδός Καστρινάκη, Πατριάρχου Φωτίου και Πατελάρου. (Συγκεκριμένα Καστρινάκη: από αρ. 51 έως 81  & από αρ. 60 έως αρ. 82., Πατριάρχου Φωτίου: από αρ. 24 έως αρ. 30 & από αρ. 29 έως αρ. 39, Πατελάρου: από αρ. 21 έως αρ. 35 & από αρ. 12 έως αρ. 26,  εκτός στον αρ. 31 όπου βρίσκεται θέση για ΑμεΑ).

Στο μεταξύ, στο Δήμο Ηρακλείου έχουν ήδη καταφθάσει οι πρώτες διαμαρτυρίες από την περιοχή καθώς 170 κάτοικοι και επαγγελματίες ζητούν να μη γίνει αυτή η μετακίνηση επικαλούμενοι προβλήματα και όχληση που θα προκαλέσει μια τέτοια λειτουργία.

Από την πλευρά πάντως της Λότζια αυτό το οποίο ξεκαθαρίζεται είναι ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να μην εφαρμοστεί η απόφαση. Συγκεκριμένα όπως σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Σισαμάκης με δηλώσεις του στην «Π» «η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στην οδό Παρασκευοπούλου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, διότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η παραμονή της σε μια περιοχή που έχει επιβαρυνθεί την όχληση της εδώ και τόσα χρόνια».

Παράλληλα σημειώνει ότι «η μετακίνηση της σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι θα εγκαταλειφθεί κατά τον ίδιο τρόπο στο νέο σημείο μετακίνησής της. Θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα το καθεστώς της κυκλικής εναλλαγής των θέσεων που θα καταλαμβάνονται με χρονοδιάγραμμα ενός έτους, όπως έχει γίνει επιτυχώς και σε άλλες περιοχές της πόλης».

Τι αποφάσισε χθες Επιτροπή Λαϊκών Αγορών

Με τη βούλα της Επιτροπής Λαικών Αγορών που συγκλήθηκε χθες υπό την Προεδρία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Σκουλά, αποφασίστηκε η διαδοχική μεταφορά της λαϊκής της Τετάρτης στην περιοχή Μασταμπά Ηρακλείου, στις παρακάτω οδούς:

  1. Οδός Καστρινάκη, οδό Πατριάρχου Φωτίου και οδό Πατελάρου.

– Καστρινάκη: από αρ. 51 έως 81  & από αρ. 60 έως αρ. 82.

– Πατριάρχου Φωτίου: από αρ. 24 έως αρ. 30 & από αρ. 29 έως αρ. 39.

– Πατελάρου: από αρ. 21 έως αρ. 35 & από αρ. 12 έως αρ. 26,  εκτός στον αρ. 31 όπου βρίσκεται θέση για ΑΜΕΑ.

  1. Οδός Παρασκευοπούλου.

– Παρασκευοπούλου: από αρ. 7 έως αρ.75 & από αρ. 8 έως αρ. 74.

  1. Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου.

– Μεγάλου Αλεξάνδρου από αρ. 110 έως άρ. 162 & από αρ. 111 έως άρ. 161.

  1. Οδός Παρασκευοπούλου και οδός Ραυτοπούλου.

– Παρασκευοπούλου από αρ.121 εως αρ. 77 & από αρ. 120 έως άρ. 76

– Ραυτοπούλου από αρ. 67 εως αρ. 37  & από αρ. 54 έως άρ. 36

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, για τα επόμενα τέσσερα έτη η λαϊκή θα μετακινείται σε ένα από τα παραπάνω τέσσερα σημεία οδών με την σειρά τους. Την υλοποίηση της απόφασης αυτής έχει αρμοδιότητα να εκτελέσει ο Δήμος Ηρακλείου. Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωση του ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Σκουλάς, «δόθηκε σήμερα λύση σε ένα θέμα, που απασχολούσε έντονα την τοπική κοινωνία και έμενε εκκρεμές για επτά περίπου χρόνια. Αναμένουμε, η  απόφαση  να γίνει εφαρμόσιμη πράξη, στον συντομότερο δυνατόν χρόνο».