Η νέα πτώση φέρνει στο… τραπέζι ξανά την διαδικασία κοπής δέντρων στο Ηράκλειο

Όπως εξηγεί με δηλώσεις του στο Patris.gr, μετά την νέα πτώση μεγάλων κλαδιών δέντρου στο Ηράκλειο, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλυτάκης είναι αποφασισμένος να επανεκκινήσει τη διαδικασία των κοπών για τα 32 δέντρα που η Διεπιστημονική Επιτροπή την προηγούμενη δημοτική περίοδο είχε εισηγηθεί να κοπούν πρόταση που είχε γίνει αποδεκτή και από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

 

Ο ίδιος τονίζει ότι θα απομακρυνθούν τα επικίνδυνα δέντρα διότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη δημόσια ασφάλεια προσθέτοντας παράλληλα ότι το πράσινο στην πόλη θα ενισχυθεί.

Ήδη η νομική υπηρεσία της Λότζια έχει εμπλακεί ενεργά στην υπόθεση της επανεκκίνησης της διαδικασίας για την απομάκρυνση  των δέντρων που είχε εντοπίσει η Διεπιστημονική Επιτροπή.

Ο κ. Γιαλυτάκης σημειώνει ότι θα αλλάξει η εξίσωση της ενίσχυσης του πρασίνου στην πόλη καθώς έχει ζητήσει από την υπηρεσία, για κάθε δέντρο που θα κόβεται για λόγους ασφάλειας αντί για δύο νέα δέντρα θα φυτεύονται τέσσερα.

Η ενίσχυση της πόλης με πράσινο είναι στόχος κομβικός αλλά και σύνθετος στη διαχείριση του, σημειώνει ο αντιδήμαρχος προσθέτοντας ότι θα πρέπει κάθε βήμα που γίνεται στην κατεύθυνση αυτή, να δρομολογείται μεθοδικά και συγκροτημένα, με το αναγκαίο υπόβαθρο που δεν θα προκαλέσει νέες γενιές δέντρων με εξαθλιωμένο ριζικό σύστημα που θα απειλούν τη δημόσια ασφάλεια.

Ο ίδιος τονίζει ότι η ενίσχυση του πρασίνου είναι μια αυταπόδεικτη ανάγκη που συνδέεται ευθέως με την κλιματική αλλαγή.