Η αντίδραση του Δήμου για την ένταση με τους εμπόρους: Είχαμε ενημερώσει ότι δεν θα επιβληθούν πρόστιμα άμεσα, θα πρέπει να συμμορφωθούν
Δημοτική Αστυνομία στην 1866

Το πρωί της Τρίτης υπήρε ένταση στην 1866, καθώς κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας απομάκρυνε πάγκους εμπορευμάτων που είχαν τοποθετηθεί από τους καταστηματάρχες της περιοχής, κάτω από τα πεζοδρόμια που αναπτύσσονται κατά μήκος της οδού στην κεντρική αγορά.

O Aντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Αποκέντρωσης & Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Μανόλης Χαιρέτης πήρε θέση για το περιστατικό αλλά και για το τι ισχύει ανάμεσα σε εμπόρους και δημοτική αρχή. Όπως τόνισε: ”Η Δημοτική αρχή βρίσκεται και παραμένει στο πλευρό του τοπικού επιχειρείν. Από αρχές Απριλίου είχαμε ενημερώσει τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται μέσα στην αγορά της 1866 και τους είχαμε πει ότι πρέπει να σταματήσει η παράνομη κατάληψη του χώρου του πεζοδρόμου. ”

 

Και συνέχισε: ”Τους είχαμε επίσης ενημερώσει ότι δεν θα επιβληθούν πρόστιμα άμεσα, αλλά σύντομα θα γίνουν έλεγχοι και θα πρέπει να συμμορφωθούν. Ακολούθησαν συναντήσεις με την Δημοτική Αρχή, έγιναν διεξοδικές συζητήσεις, επεσήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός την ανάγκη αναβάθμισης της κεντρικής αγοράς τόσο σε τεχνικό όσος και σε αισθητικό επίπεδο και τέθηκε ως χρονικός ορίζοντας απομάκρυνσης των κατασκευών που καταλαμβάνουν παράνομα δημόσιο χώρο η 31η Μαΐου. Να τονίσω εδώ ότι το σύνηθες είναι στα πεζοδρόμια όπου καταλαμβάνουν για κοινόχρηστο χώρο οι επιχειρηματίες, να καταλαμβάνεται το 70%.”

Ενώ κατέληξε: ”Στην 1866 δεχτήκαμε να καταλαμβάνουν το 100% του πεζοδρομίου αλλά να αφήσουν ελεύθερο το χώρο του πεζόδρομου για λόγους προσβασιμότητας αλλά και πολιτικής προστασίας. Σήμερα, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές που είχαν ζητήσει οι επιχειρηματίες, προχωρήσαμε στην καταγραφή και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων σε όσους δεν έχουν συμμορφωθεί. Η ενημέρωση που έχω αυτή τη στιγμή είναι ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν απομακρύνει τις παράνομες κατασκευές.

Η Δημοτική Αρχή, όπως έχει πει πολλές φορές ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός είναι δίπλα στο επιχειρείν, θέλουμε να ενισχύσουμε το επιχειρείν.

Και έχουμε τονίσει και στους επιχειρηματίες της οδού 1866 ότι για όποια προβλήματα τους απασχολούν που μπορεί ο Δήμος να βοηθήσει, όπως είναι ο φωτισμός, η καθαριότητα, η προσβασιμότητα με ράμπες στα μαγαζιά τους, είμαστε εδώ να τα συζητήσουμε και να δώσουμε λύσεις. Για να αποκτήσει η 1866 την αίγλη της παραδοσιακής αγοράς της πόλης. Αυτήν δηλαδή που της αξίζει.”