Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου
Μαγνητική πύλη θα τοποθετηθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα «θωρακιστεί» από πιθανούς κινδύνους.

Στο κτήριο της Νέας Αλικαρνασσού, όπου στεγάζονται σχεδόν όλες οι υπηρεσίες και τα τμήματα της ΕΛ.ΑΣ. στην πόλη,  έχουν παραληφθεί και εγκατασταθεί σε κατάλληλους χώρους μηχανήματα τα οποία θα «σκανάρουν» όσους επιθυμούν να περάσουν στο εσωτερικό του κτηρίου.

Πρόκειται για μία μαγνητική πύλη όπως αυτές που υπάρχουν στα αεροδρόμια αλλά και μηχάνημα xray για τις αποσκευές των πολιτών, φακέλους αλληλογραφίας κοκ.

Τα δύο μηχανήματα δεν έχουν τεθεί ακόμα σε λειτουργία, κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, εάν δεν αλλάξει κάτι στους σχεδιασμούς που υπάρχουν. «Πρόκειται για μηχανήματα, που υπάρχουν ήδη σε μεγάλες διευθύνσεις της Αστυνομίας και ήταν αναγκαία η παρουσία τους και στο Ηράκλειο» ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πολίτης που θα επιθυμεί να επισκεφθεί κάποιο γραφείο στο Αστυνομικό Μέγαρο θα πρέπει να παραδίδει την ταυτότητά του, να παίρνει ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο κι αφού περάσει από τα δύο μηχανήματα τότε και μόνο θα έχει το δικαίωμα να μπει στα …ενδότερα.

Τα μηχανήματα, η αξία των οποίων είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ, θα χειρίζονται αστυνομικοί, οι οποίοι πέρασαν από εκπαίδευση. Τουλάχιστον 15 με 20 άτομα θα ελέγχουν τις ενδείξεις των μηχανημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.