Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι διοικητές των υγειονομικών περιφερειών και των νοσοκομειών

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται το ΑΣΕΠ να ανακοινώσει τους προσωρινούς πίνακες με τους υποψήφιους Διοικητές ΥΠΕ (Υγειονομικές Περιφέρειες) που προέκυψαν από τον διαγωνισμό που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Σύμφωνα  πληροφορίες που μεταδίδει το  HealthReport.gr, ήδη έχουν «κλειδώσει» οι τελικές 15άδες για τις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας με τους επικρατέστερους, τα πτυχία αλλά και τα δικαιολογητικά των οποίων έχουν ήδη ελεγχθεί από τις αρμόδιες επιτροπές του ΑΣΕΠ.

Οι προσωρινοί πίνακες με τους 15 υποψήφιους διοικητές ΥΠΕ για κάθε μία από τις 7 Περιφέρειες, θα παραμείνουν στον αέρα για 5 ημέρες ώστε να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος να υποβληθούν ενστάσεις από υποψηφίους που μπορεί να έχουν αντιρρήσεις ως προς τη μοριοδότηση τους.

Αμέσως μετά θα γίνει η οριστική μοριοδότηση προκειμένου να εξαχθεί η οριστική 7άδα ανά υγειονομική περιφέρεια. Οι τελικές λίστες με τα στελέχη του εθνικού συστήματος υγείας θα είναι αυτές που θα περάσουν και από προσωπική συνέντευξη από την ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο υγείας επικεφαλής της οποίας είναι η Γενική Γραμματέας Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Οι προσωρινοί πίνακες πάντως με τους υποψηφίους των υγειονομικών περιφερειών θα αφορούν μόνο σε όσους κατέθεσαν τα χαρτιά τους για να γίνουν διοικητές και όχι για τους υποδιοικητές, λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Οι …αμέτρητες αιτήσεις στο ΑΣΕΠ

 

Πάντως πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι περισσότερες αιτήσεις από υποψηφίους (συνολικά για τις ΥΠΕ υπήρξαν 229 αιτήσεις), κατατέθηκαν στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια, όπου υποβλήθηκαν κοντά στις 50.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι στην 5η ΥΠΕ υποβλήθηκαν περίπου 30 αιτήσεις ενώ σε αυτήν της Κρήτης 18.

Για την ανάδειξη των νέων 7 Διοικητών των ΥΠΕ γίνεται «μάχη» καθώς «διαγκωνίζονται» και πολλά γαλάζια στελέχη που θέλουν να αναλάβουν καθήκοντα, λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.
Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα τα τηλεφωνήματα σε υπουργεία αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν και παίρνουν – ενώ με βάση πληροφορίες – από τους σημερινούς Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, δεν αναμένεται να παραμείνουν πάνω από 2.

Άλλωστε πολλοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που επιβάλλονται από τον νόμο Κεραμέως και τη διαδικασία με τα πτυχία και τη συνάφεια με το χώρο της Υγείας.

Να υπενθυμιστεί ότι με τον νέο νόμο Κεραμέως για να γίνει κανείς Διοικητής ΥΠΕ θα πρέπει να έχει εμπειρία 10 χρόνων στο χώρο της Υγείας, και τα 5 χρόνια από αυτά να είναι σε θέση ευθύνης.
Πολλοί πάντως που βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση έχουν ήδη αρχίσει να …ράβουν κοστούμια για να καθίσουν στις υψηλές θέσεις των ΥΠΕ.

Εξάλλου εάν κανείς μπει στην 7άδα των επικρατέστερων, θεωρείται εύκολο να προκριθεί στην προσωπική συνέντευξη που έχει καθαρά υποκειμενικά κριτήρια, ώστε να βρεθεί και στη shortlist των 3 ατόμων που θα φθάσει στον υπουργό Υγείας για να επιλέξει ένα πρόσωπο.