Με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια του Karteros Beach Sports Center
Με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια του Karteros Beach Sports Center

Στη διάθεση της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας -και όχι μόνο- βρίσκεται πλέον το υπερσύγχρονο Κέντρο Παράκτιων Αθλημάτων που συμπληρώνει τις υποδομές του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ), το Karteros Beach Sports Center, το οποίο εγκαινιάστηκε χθες με κάθε επισημότητα, παρουσία εκατοντάδων φίλων του αθλητισμού.

Μία εγκατάσταση που αποτελεί πρότυπο για τις δράσεις των αθλημάτων της Παραλίας και αγωνιστικά εγκαινιάζεται σήμερα με την έναρξη του 2ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ εφήβων -νεανίδων (θα ακολουθήσουν 21-26 Ιουνίου οι αγώνες ανδρών-γυναικών).

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος ευλόγησε τις εγκαταστάσεις παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που είχε την ιδέα αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου, ενόψει των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023».

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος ευλόγησε την νέα αθλητική εγκατάσταση
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος ευλόγησε την νέα αθλητική εγκατάσταση

Δικαίως ο Ηρακλειώτης υφυπουργός έγινε αποδέκτης συγχαρητηρίων και άκρως κολακευτικών σχολίων από τους επισκέπτες της εγκατάστασης, η οποία, όπως είναι γνωστό, υλοποιήθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ (σχεδόν ένα τρίμηνο), χάρη στην αγαστή συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων, την εργατικότητα των ανθρώπων που δούλεψαν νυχθημερόν και βέβαια χάρη στην πολιτική βούληση, η οποία εκφράστηκε με τον πιο παραστατικό τρόπο από τον κ. Αυγενάκη και τους συνεργάτες του.

«Εγκαινιάζουμε ένα σημαντικό κομμάτι του μεγάλου οράματος που έχουμε για τον Αθλητισμό στη χώρα μας, το πρώτο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο για Παράκτια Αθλήματα «Karteros Beach Sports Center». Αποδείξαμε ότι και θέλουμε και μπορούμε, το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του.

Ωστόσο, δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε. Ακολουθεί η υλοποίηση της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο Λίντο, το Ναυταθλητικό Κέντρο στον ΟΛΗ και τα Νεώρια. Καταφέραμε έναν χρόνο πριν από τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και μέσα σε τρεις μήνες να έχουμε αυτή την καταπληκτική εγκατάσταση.

Θα ήθελα γι’ αυτόν τον άθλο να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν να είμαστε απολύτως έγκαιροι στον προγραμματισμό μας», τόνισε ο κ. Αυγενάκης και κάλεσε τους Ηρακλειώτες να δώσουν δυναμικό “παρών” στα Παγκόσμια πρωταθλήματα μπιτς χάντμπολ, ενισχύοντας τις εθνικές μας ομάδες και απολαμβάνοντας τις ανέσεις του Κέντρου.

Ο κ.κ Ευγένιος παρέλαβε από τον κ. Αυγενάκη αναμνηστικά της διοργάνωσης
Ο κ.κ Ευγένιος παρέλαβε από τον κ. Αυγενάκη αναμνηστικά της διοργάνωσης

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την αρτιότητα της αθλητικής υποδομής, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος, τόνισε μεταξύ άλλων : «Εδώ αγαπητέ Υφυπουργέ, φτιάξατε ένα παλάτι αθλητισμού και πολιτισμού. Ένα παλάτι για τον λαό της Ελλάδας και της Κρήτης, για τη νεολαία μας.

Τιμάει εσάς τον ίδιο αυτή η προσπάθεια. Εσείς, όπως κι εμείς, επιτελείτε -με τον δικό σας τρόπο- μια άλλου είδους ιεραποστολή! Με αγάπη στον άνθρωπο κάνετε ό,τι κι εμείς, προς τούτο αξίζετε τα δικά μας αμέτρητα… likes».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επισήμανε στον χαιρετισμό του: «Είναι πολύ σημαντικό ότι εγκαινιάζουμε ένα μοναδικό αθλητικό κέντρο για την Κρήτη και την Ελλάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Υφυπουργό Αθλητισμού και όλους τους θεσμικούς φορείς για την ταχεία αποπεράτωση του έργου. Εμείς δεσμευόμαστε να διατηρηθεί και να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα έργα για την κοινωνία της Κρήτης».

Οι αθλητές και αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων παρακολούθησαν την τελετή των εγκανίων
Οι αθλητές και αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων παρακολούθησαν την τελετή των εγκανίων

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού: «Η ολοκαίνουργια εγκατάσταση που δημιούργησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα αποτελεί σημαντική προσθήκη στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας. Στόχος μας είναι να γίνει το Ηράκλειο κορυφαίο αθλητικό κέντρο της Μεσογείου και στην προσπάθειά μας αυτή είναι σημαντικό πως έχουμε μαζί μας το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Περιφέρεια Κρήτης».

Την εκδήλωση των εγκαινίων του Karteros Beach Sports Center άνοιξε ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, Λευτέρης Ζερβός, τονίζοντας: «Για να συμβεί αυτό το θαύμα εδώ, πάνω απ’ όλα χρειάστηκε η πολιτική βούληση που ακούει στο όνομα Λευτέρης Αυγενάκης. Τα έργα μιλάνε από μόνα τους, τα λόγια είναι φτωχά. Προχωράμε δυναμικά στο ΕΑΚΗ της νέας εποχής και τα καλύτερα έρχονται».

Εκπροσωπώντας την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο αντιπρόεδρός της Στέλιος Αγγελούδης (πρώην πρόεδρος της ΟΧΕ), τόνισε: «Η χώρα αποκτάει ένα μοναδικό αθλητικό κέντρο παράκτιων αθλημάτων που θα αφήσει ισχυρό αθλητικό και τουριστικό αποτύπωμα. Αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη για εμάς ότι κατασκευάστηκε μέσα σε τρεις μόλις μήνες. Ο Λευτέρης Αυγενάκης έβαλε το… γκολ που είχαμε ανάγκη».

Πλήθος επισήμων έδωσε το “παρών” στα εγκαίνια του Karteros Beach Sports Center
Πλήθος επισήμων έδωσε το “παρών” στα εγκαίνια του Karteros Beach Sports Center

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης, συνεχάρη την Πολιτεία για τη βαρύτητα που δίνει στον αθλητισμό των ΑμεΑ: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που εγκαινιάζεται αυτή η εγκατάσταση με προσβάσεις για τα άτομα με αναπηρία. Θα είμαστε παρόντες και στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες που είμαι βέβαιος πως θα φέρουν ακόμα περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Beach Handball της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Τζιανπιέρο Μάσι, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πόσο γρήγορα ολοκληρώθηκε το έργο: «Ήμασταν εδώ δυο μήνες πριν και δεν υπήρχε τίποτα και τώρα εγκαινιάζουμε αυτό το στολίδι. Πραγματικά απίστευτο! Ευελπιστώ να δω πολύ κόσμο και στους αγώνες μας».

Τέλος, οι δήμαρχοι Χερσονήσου και Μαλεβιζίου (συνδιοργανωτές των Μεσογειακών- Παράκτιων Αγώνων 2023) κ. Σέγκος και Μποκέας αντίστοιχα, τόνισαν ότι με τόσο υψηλού επιπέδου υποδομές, η Κρήτη αποδεικνύει ότι δεν αποτελεί μόνο τόπο διακοπών αλλά μέρος παραγωγής αθλητισμού και πολιτισμού ενώ ο πρόεδρος του «Ηράκλειο 2023» κ. Νταμπακάκης υπογράμμισε ότι αυτές οι εγκαταστάσεις θα αξιοποιηθούν προς όφελος του αθλητισμού και θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιτυχία των 3ων Μεσογειακών-Παράκτιων Αγώνων 2023.