Καλά διάφορα

525
του Αριστείδη Αρχοντάκη*

Εν μέσω των εκλογικών αναμετρήσεων κρίνεται για άλλη μια φορά το μέλλον των νέων. Και όχι μόνο εξαιτίας των πανελληνίων εξετάσεων που ξεκινούν, αλλά και διότι το αποτέλεσμα των εκλογών και το εύρος της διαφαινόμενης επικράτησης των συντηρητικών κυβερνώντων, επιφυλάσσει και αλλαγές στο σύνταγμα, με πρώτη και καλύτερη την εισαγωγή στην εκπαίδευση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Υπήρξε άλλωστε πάντοτε διακαής πόθος της συντήρησης η ιδιωτικοποίηση της παιδείας, όπου όποιος έχει τα χρήματα θα σπουδάζει και γι’ αυτό η συνεχής υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Κατά αυτούς δεν είμαστε όλοι ίσοι και δεν θα πρέπει να έχουμε και ίσες ευκαιρίες. Έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος κατά καιρούς.

Η άνευ όρων επικράτησή τους στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου και η απόλυτη πλειοψηφία τους στη βουλή, θα τους δώσει αυτό το δικαίωμα. Και όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσουν μετά την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, και στον ήδη επιβαρυμένο χώρο της υγείας με το ΕΣΥ που παραπαίει  να του δίνεται εν τέλει η χαριστική βολή.

Όποιος έχει χρήματα έχει και περίθαλψη, αλλιώς περιμένει εξέταση μετά από ραντεβού 9-10 μηνών και χειρουργείται μετά από 2 χρόνια. Αυτά τα ωραία μας περιμένουν και το μέλλον των νέων φαιδρό, με εργασιακά δικαιώματα γαλέρας και μισθούς πείνας.

Αυτά προτάσσει η ανάπτυξη που βαυκαλίζονται. Τα κέρδη θα τα έχουν το 5%  των κρατούντων, ενώ το υπόλοιπο 95% θα πληρώνει τους αβάστακτους φόρους, κυρίως έμμεσους, και θα ζει με κουπόνια. Καλά διάφορα λοιπόν.

* Ο Αριστείδης Αρχοντάκης είναι συγγραφέας, φυσικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει