ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Απουσίαζε από την απονομή η “ψυχή” της τελετής

393

Η απουσία ήταν «ηχηρή». Η «ψυχή» του Πολυτεχνείου Κρήτης, Θέλμα Μαυρίδου, που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο τους περασμένους μήνες, δεν ήταν εκεί, στην τρίτη τελετή απονομής διπλωμάτων μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Για πρώτη φορά, αξιοποιώντας και την εμπειρία που αποκτήθηκε λόγω της πανδημίας, η τελετή απονομής διεξήχθη υβριδικά (διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη), προσφέροντας έτσι δύο εναλλακτικούς τρόπους συμμετοχής των αποφοίτων.

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, τόνισε πως «πέρασαν δύο δύσκολα χρόνια για εμάς κι ακόμα δεν έχουμε βγει από αυτή την κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Δύο χρόνια που άλλαξαν πάρα πολλά πράγματα, όχι μόνο στο Πολυτεχνείο Κρήτης, αλλά σ’ όλον τον πανεπιστημιακό χάρτη παγκοσμίως. Για εμάς είναι μία πάρα πολύ σημαντική στιγμή η τελετή κατά την οποία απονέμουμε τα διπλώματα του μηχανικού, διότι αποδίδουμε στην κοινωνία τους νέους μηχανικούς, αυτούς που θα αναλάβουν την ανάπτυξη της χώρας μας».

Δεν παρέλειψε να κάνει και μία αναφορά σε ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο που πρώτη φορά απουσίαζε από τελετή απονομής, λέγοντας ότι «όλα αυτά τα χρόνια η τελετή αυτή και αντίστοιχες άλλες τελετές ή πολιτιστικού τύπου δραστηριότητες οργανώνονταν από μία από τις καλύτερες υπαλλήλους του Ιδρύματος, την κα Θέλμα Μαυρίδου, η οποία όμως δυστυχώς δεν είναι πλέον μαζί μας, καθώς σε ένα τραγικό δυστύχημα έχασε τη ζωή της πριν περίπου δύο μήνες».

Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι «πολλοί από τους φοιτητές που βρίσκονται στην αίθουσα αυτή ή μας παρακολουθούν σίγουρα είχαν κάποια αλληλεπίδραση με τη Θέλμα στο πλαίσιο διαφόρων πολιτιστικών ή άλλης μορφής δραστηριοτήτων στο Πολυτεχνείο Κρήτης».

Στο πλαίσιο της τελετής πραγματοποιήθηκαν οι απονομές Επαίνων, Υποτροφιών και Βραβείων σε 24 φοιτητές και απόφοιτους του Πολυτεχνείου Κρήτης:

Απονομή Επαίνων Αριστούχων Αποφοίτων Πολυτεχνείου Κρήτης από τον Πρύτανη του Ιδρύματος, Καθ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, σε 8 αποφοίτους που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στα προβλεπόμενα 5 έτη με βαθμό από 8,5 και άνω (Άριστα). Συγκεκριμένα, από τη Σχολή ΗΜΜΥ βραβεύθηκαν οι Μαργαρίτης Γεώργιος, Παπαγεωργίου Βασίλειος, Λογοθέτης Εμμανουήλ, Καπενεκάκης Ανθέας, Πινήτας Κοσμάς, και Κυριάκου Δήμητρα, ενώ από τη Σχολή ΧΗΜΗΠΕΡ οι Παπαδόπουλος Στυλιανός και Διαμαντόπουλος Αλέξανδρος.

Απονομή Επαίνων Πρώτων Εισαχθέντων Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης από τον πρύτανη του Ιδρύματος, καθ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, σε 5 πρωτοετείς φοιτητές που εισήχθησαν με την υψηλότερη βαθμολογία στις 5 Σχολές του Ιδρύματος: Παπαδάκη Ευλαμπία (Σχολή ΜΠΔ), Ντάλας Ευάγγελος-Ρωμανός (Σχολή ΜΗΧΟΠ), Μπούρος Κωνσταντίνος (Σχολή ΗΜΜΥ), Κουντούρης Κωνσταντίνος (Σχολή ΧΗΜΗΠΕΡ) και Φώτογλου Μαρίνα (Σχολή ΑΡΜΗΧ).

Απονομή Υποτροφιών «Θοδωρής Λοβέρδος» από τον κ. Νικόλαο Λοβέρδο, γιο του Θοδωρή Λοβέρδου, και τον κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο, Γενικό Διευθυντή της Pilot Beach Resort, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Επαγγελματικής Αλληλεγγύης Νέων Act-TLO, στους 5 δικαιούχους Διπλωματούχους της Σχολής ΜΠΔ: Νικολάου Θεόδωρος (6μηνη έμμισθη απασχόληση στην Καυκάς Α.Ε. και ένα tablet), Κατσίφας Βασίλειος (6μηνη έμμισθη απασχόληση στην Καυκάς Α.Ε.), Αλμπάνης Ευάγγελος (3μηνη έμμισθη απασχόληση στην Printec Hellas), Γκιόκα Ναυσικά (7μηνη έμμισθη απασχόληση στην Pilot Beach Resort), Βρέντζου Ειρήνη-Φραντζέσκα (7μηνη έμμισθη απασχόληση στην Pilot Beach Resort).

Απονομή Βραβείου ΜΟΒΙΑΚ από την κα Μαρία Κλουβιδάκη, marketing manager της ΜΟΒΙΑΚ, στην δικαιούχο Διπλωματούχο της Σχολής ΜΠΔ Γλαμπεδάκη Νίκη. Το βραβείο αριστείας της ΜΟΒΙΑΚ περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο 1000 ευρώ και επίσημο έπαινο.

Απονομή Βραβείων ΑΝΕΚ Lines από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ANEK Lines, κ. Γεώργιο Κατσανεβάκη, στους παρακάτω 5 απόφοιτους του Ιδρύματος: Γλαμπεδάκη Νίκη (ΜΠΔ), Τάλλαρου Χρυσούλα (ΜΗΧΟΠ), Μαργαρίτη Γεώργιο (ΗΜΜΥ), Παπαδόπουλο Στυλιανό (ΧΗΜΗΠΕΡ), Γιαννικάκη Μαρία-Πόπη (ΑΡΜΗΧ). Η ΑΝΕΚ Lines χορηγεί σε κάθε δικαιούχο ένα εισιτήριο δύο ατόμων με ισχύ ενός έτους για δωρεάν ταξίδι σε δίκλινη καμπίνα σε ελληνικά νησιά.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή συνολικά 133 Διπλωμάτων Μηχανικού των Σχολών:

Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (38)

Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (11)

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (35)

Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (25)

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (24).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει