Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ IL TRADITORE

Όσο ισχυρό κι αν φαίνεται πρόσκαιρα, το έγκλημα τελικά περιέχει την πτώση του.

Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ

IL TRADITORE

Σκην.: Μάρκο Μπελόκιο

Πρωτ.: Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Λουίτζι Λο Κάσιο, Φάουστο Ρούσο Αλέζι, Μαρία Φερνάντα Κάντιντο

Στη δεκαετία του 1980 ο Τομάσο Μπουσέτα είναι ένα υψηλόβαθμο μέλος της σικελικής μαφίας, που συλλαμβάνεται και συνεργάζεται με τη δικαιοσύνη, αποκαλύπτοντας λεπτομερώς τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Δράμα εγκλήματος που αφηγείται την αληθινή ιστορία του Μπουσέτα, αποτελώντας ακόμα μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στην κατηγορία των τίτλων οι οποίοι αφορούν την ιταλική Μαφία και τα τοπικά παρακλάδια της, και στην οποία οι στιβαρές ερμηνείες κι η δυσοίωνη ατμόσφαιρα αποζημιώνουν για τα περιστασιακά πλατειάσματα της πλοκής.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑ

THE ROADS NOT TAKEN

Σκην.: Σάλι Πότερ

Πρωτ.: Χαβιέ Μπαρδέμ, Ελ Φάνινγκ, Σάλμα Χάγιεκ

Μια κοπέλα προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον συγγραφέα πατέρα της, η άνοια του οποίου ανακατεύει το τραυματικό παρελθόν με το συγκεχυμένο παρόν.

Ψυχολογικό δράμα γυρισμένο με ευαίσθητες προθέσεις και καλές ερμηνείες, οι οποίες όμως εγκλωβίζονται σε μια άνιση πλοκή που στριφογυρίζει γύρω απ’ τον εαυτό της χωρίς εμφανή στόχο και βαλτώνει στον μελοδραματισμό πριν φτάσει σε μια μετέωρη και συμπτωματική κατάληξη.

GREENLAND: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

GREENLAND

Σκην.: Ρικ Ρόμαν Γουά

Πρωτ.: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μορίνα Μπάκαριν, Ρότζερ Ντέιλ Φλόιντ

Καθώς ένας θανάσιμος αστεροειδής απειλεί να ισοπεδώσει το μεγαλύτερο τμήμα της Γης μέσα σε 48 ώρες, δύο γονείς με τον μικρό τους γιο προσπαθούν να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.

Δραματική περιπέτεια καταστροφής που μέσα στη γενικότερη κοινοτοπία, τον μελοδραματισμό και τα ως επί το πλείστον κακότεχνα οπτικά εφέ, καταφέρνει ν’ αποδώσει με αληθοφάνεια τις αντιδράσεις που γεννά ο -προσωπικός και κοινωνικός- εσχατολογικός φόβος.