ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με το δεξί μπήκε ο Σεπτέμβριος για την τουριστική αγορά του Ηρακλείου, αφού η κίνηση εμφανίζεται αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η τουριστική σεζόν αναμένεται να συνεχίσει με ικανοποιητικούς ρυθμούς ως τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ φέτος ήταν μια χρονιά που άφησε ιδιαίτερα ευχαριστημένους τους ξενοδόχους, όχι όμως τόσο και τους υπόλοιπους κλάδους που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Ο λόγος είναι ότι έχουμε μεν περισσότερους επισκέπτες, όμως δεν ξοδεύουν όσο θα θέλαμε!

Ο πρόεδρος των ταξιδιωτικών και τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, κ. Μιχάλης Βλατάκης
Ο κ. Μιχάλης Βλατάκης
Ο πρόεδρος των ταξιδιωτικών και τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, κ. Μιχάλης Βλατάκης, αναφέρει στην «Π» πως η εικόνα που έχουμε μέχρι σήμερα για την κίνηση του Σεπτεμβρίου είναι πολύ καλή. Έχουμε μια κάλυψη της τάξης του 80%, ενώ ο Οκτώβριος κυμαίνεται στο 60%.

Αυτό το δεδομένο μπορεί να αλλάξει, αφού και ο Οκτώβριος έχει μια δυναμική και το επόμενο διάστημα περιμένουμε τις λεγόμενες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

«Ελπίζουμε οι επισκέπτες που θα έρθουν τους δύο τελευταίους μήνες της σεζόν να είναι καλύτερης οικονομικής εμβέλειας πελάτες γιατί η εικόνα μέχρι τώρα είναι δυστυχώς απογοητευτική», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βλατάκης. Όπως λέει, το προηγούμενο διάστημα οι επισκέπτες του νησιού δεν ξόδευαν ιδιαίτερα, ενώ τώρα αναμένονται άνθρωποι που κάνουν τις διακοπές τους χωρίς τα παιδιά.

Οι χώρες που πρωταγωνιστούν στον τουρισμό στην Κρήτη είναι οι Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία και Ρωσία.
Σε ερώτηση αν αναμένονται Έλληνες από άλλες περιοχές, ο κ. Βλατάκης απαντά πως οι Έλληνες πάντα κάνουν τις διακοπές τους την περίοδο από 15 Ιουλίου ως 20 Αυγούστου.

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, κ. Νίκος Χαλκιαδάκης
O κ. Νίκος Χαλκιαδάκης
Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, αναφέρει πως η μείωση στην τουριστική κίνηση αναμένεται μετά τις 15 Οκτωβρίου.

Όπως λέει, ο Σεπτέμβριος φέτος είναι αρκετά ανεβασμένος με τα ξενοδοχεία να μένουν γεμάτα. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουμε μία αύξηση στις αφίξεις τουριστών της τάξης του 5% σε σχέση με πέρσι.

«Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος πήγαν πολύ καλά. Μακάρι να έχουμε πάντα τέτοιες χρονιές» αναφέρει.