τουρισμός ξενοδοχεία

Αγώνας δρόμου γίνεται για τη διάσωση της σεζόν, ενώ όλοι περιμένουν το αποψινό διάγγελμα του πρωθυπουργού για τον τουρισμό, τα οικονομικά μέτρα στήριξης αλλά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τηλεδιάσκεψη Υπουργείου Υγείας και 7ης ΥΠΕ και για τα τουριστικά

Χθες η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνη, το γεν. γραμματέα Γιάννη Κωτσιόπουλο και τους άλλους ΔΥΠΕάρχες της χώρας. Στην ατζέντα της συζήτησης συμπεριλαμβανόταν και ο στρατηγικός σχεδιασμός για το άνοιγμα του τουρισμού.

Σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη, όλα τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα τεθούν σε εφαρμογή το αμέσως επόμενο διάστημα και θα επικαιροποιούνται όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο και αναγκαίο.

“Τώρα διαφημίζουμε την ασφάλεια”

“Αυτό που “πουλάμε” φέτος στην Κρήτη είναι η υγειονομική ασφάλεια” είπε στην “Π” ο Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν αυτό ακριβώς πρέπει να προβάλουν μέσα από τις ιστοσελίδες τους, τα μέτρα προστασίας που θα διασφαλίζουν την υγεία πελατών και εργαζομένων.

“Μέχρι τώρα το πρώτο που ρωτούσαν οι τουρίστες είναι ο κωδικός του wifi, σήμερα η αιχμή βρίσκεται στην υγειονομική ασφάλεια. Το λέω σε όλους όσους εμπλέκονται με τον τουρισμό. Αυτό “πουλάμε” αυτό προβάλλουμε ιδιαίτερα”.

Ο κ. Πελεκανάκης τόνισε ότι όλοι πρέπει να εφαρμόζουν με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να κάνουν, αν μπορούν, και πολλά περισσότερα, για να νιώθει ο επισκέπτης ήρεμος και ασφαλής”.