Πέρδικες και  σταυραετοί ακυρώνουν το πτητικό πρόγραμμα της Easy Jet για Σητεία !

Τα γεράκια ,οι γλάροι ,τα κοράκια,οι αετοί και γενικά τα είδη άγριας ζωής που υπάρχουν στην περιοχή και δεν ελέγχονται, ακυρώνουν, στο σύνολό του, το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Easy Jet για την Σητεία.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως ένα πρόγραμμα που καταρτίστηκε με κόπο και πολύμηνη προσπάθεια, ακυρώνεται την τελευταία στιγμή, στερώντας από την περιοχή μεγάλο αριθμό τουριστών το φετινό καλοκαίρι.

Οι πτήσεις ήταν προγραμματισμένες από Νάπολη και Μιλάνο για την θερινή περίοδο και υπήρχαν ήδη πολλές κρατήσεις θέσεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία ακυρώνονται για λόγους ασφάλειας ,αφού δεν υπάρχει πρόγραμμα διαχείρισης κινδύνου Άγριας Ζωής στο αεροδρόμιο.

Όταν τα Ιταλικά ΜΜΕ διαφήμιζαν την αεροπορική σύνδεση

Το χειμώνα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης διαφήμιζαν την Σητεία ως το νέο τουριστικό προορισμός της EasyJet μετά την επίσημη ανακοίνωση από την ίδια την εταιρεία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σχετικό δημοσίευμα: «Tο αεροδρόμιο της Σητείας, με θέα τη βορειοανατολική ακτή του νησιού, μπαίνει στο δίκτυο της πορτοκαλί εταιρείας και από τις 24 και 29 Ιουνίου αντίστοιχα, προσεγγίζεται με απευθείας πτήσεις τόσο από Νάπολη όσο και από Μιλάνο Μαλπένσα. Αναλυτικά, το νησί θα συνδέεται με την πρωτεύουσα της Καμπανίας με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, και με το αεροδρόμιο του Μιλάνου με εβδομαδιαία πτήση, κάθε Σάββατο.»