Ετοιμάζουν παρέμβαση για τις παράλογες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Απρόσιτες είναι οι τιμές των ακτοπλοικών εισιτηρίων για τα νησιά ,όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους τουρίστες που σοκάρονται όταν ακούσουν πόσο θα τους στοιχίσει να πάνε από το Ηράκλειο ,μέχρι την κοντινή Σαντορίνη.

«Οι τιμές για μια Ελληνική οικογένεια ,είναι χωρίς υπερβολή απλησίαστες» είπε στο patris.gr ο Απόστολος Ραυτόπουλος πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι έχουν αυξηθεί τα κόστη των εισιτηρίων με τα συμβατικά αλλά και τα γρήγορα πλοία για οποιοδήποτε δρομολόγιο και οι εκπτώσεις που κατά καιρούς γίνονται είναι ασήμαντες ,σε σχέση με το υπέρογκο τελικό ποσό που καλείται να πληρώσει ο ταξιδιώτης.

Οι διακοπές 4-5 ημερών για μια τετραμελή οικογένεια φθάνουν τις 3.000 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά ,την διαμονή και την διατροφή και μιλάμε για αυτή την περίοδο, το Ιούλιο και τον Αύγουστο τα ποσά θα είναι σαφώς μεγαλύτερα, όπως ανέφερε.

Μας είπε ακόμη ότι σύμφωνα με έρευνα που έκανε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών, ένας στους δυο δεν θα πάει διακοπές φέτος και εκείνοι που θα τα καταφέρουν, θα πάνε λιγότερες μέρες από πέρυσι, δηλαδή τρείς ή τέσσερις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσαν τουριστικοί πράκτορες ,το εισιτήριο μόνο για να πας στην Νάξο από το Ηράκλειο φθάνει τα 99,70 ευρώ το άτομο , ενώ περίπου το ίδιο είναι και το κόστος του αυτοκινήτου.

Το ίδιο ισχύει και για την Πάρο, το κόστος για την Μύκονο είναι από 80-86 ευρώ, χωρίς την επιστροφή και για την Ίο 78 ευρώ.

Το ταξίδι για την Σαντορίνη κατ’ άτομο ,με επιστροφή φθάνει τα 185 ευρώ.

Μ.Βλατάκης: Αλόγιστα υψηλές τιμές

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι τιμές για τις Κυκλάδες είναι πολύ υψηλές, για Έλληνες και ξένους», σημείωσε ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης επισημαίνοντας ότι είναι κάτι που σχολιάζεται ιδιαίτερα αρνητικά και από πολλούς τουρίστες.

Ο κ.Βλατάκης είπε χαρακτηριστικά στο patris.gr ότι πρόκειται για « αλόγιστα υψηλές τιμές» και συμπλήρωσε ότι ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης θα κάνει παρέμβαση προς τις ακτοπλοικές εταιρείες, ζητώντας να αλλάξουν τιμολογιακή πολιτική.

Ετοιμάζουμε παρέμβαση

«Θα τους θέσουμε το θέμα και θα τους προτείνουμε να κάνουν ,έστω καλύτερες τιμές σε εκείνους που θα κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους, όπως συμβαίνει με τις αεροπορικές εταιρείες. Το σίγουρο είναι ότι η αγορά τιμωρεί τέτοιες πρακτικές αλόγιστων αυξήσεων» ,είπε ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων.